Prijava

Vaša prijava

Svjetski je dan darivatelja krvi! Hvala im na svakoj darovanoj dozi

[]

Svjetski dan darivatelja krvi obilježava se svake godine 14. lipnja, a slogan za 2021. godinu je “Darujte krv, očuvajte život”. Poruka naglašava važnost darivatelja krvi u očuvanju života i ozdravljenju te je globalni poziv svim ljudima na redovito darivanje krvi i doprinos zdravlju.

Svim darivateljima, kojih u Velikoj Gorici ima više od 3 tisuće, zahvalio se i Crveni križ Velika Gorica.

– Svim darivateljima krvi od srca čestitamo i želimo još jednom zahvaliti za njihov spasonosan čin humanosti i solidarnosti! Dobrovoljni darivatelji krvi spašavaju milijune života i svakodnevno poboljšavaju zdravlje i kvalitetu života mnogih pacijenata. Potreba za krvlju je univerzalna, ali pristup krvi za sve one koji je trebaju nije. Nestašice krvi posebno su prisutne u zemljama u razvoju – naglasili su iz goričkog Crvenog križa.

Tijekom pandemije COVID-19 virusa, unatoč ograničenom kretanju i drugim izazovima, darivatelji krvi u mnogim su zemljama nastavili donirati krv i plazmu pacijentima kojima je potrebna transfuzija. Uloženi napor tijekom ove izazovne situacije, naglašava važnost uloge dobro organiziranih, predanih, dobrovoljnih, neplaćenih darivatelja krvi za osiguravanje sigurne i dostatne opskrbe zdravstva krvlju tijekom normalnih i izvanrednih situacija.