Prijava

Vaša prijava

Dodijeljeno prvih milijun kuna za razvoj poduzetništva i to poduzetnicima početnicima

[]

Zagrebačka županija krenula je s dodjelom bespovratnih sredstva za razvoj poduzetništva. Tako su danas dodijeljeni ugovori ukupne vrijednosti milijun kuna za poduzetnike početnike. Temeljem javnog natječaja sredstva u iznosu do 15.000 kuna dobio je 71 poduzetnik početnik s područja Zagrebačke županije, a ugovore im je u Zaprešiću uručio župan Stjepan Kožić. Uskoro slijedi i dodjela 6 milijuna kuna bespovratnih sredstava poduzetnicima koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima.

– Samo u ovoj godini Zagrebačka županija osigurala je ukupno 9,1 milijuna kuna bespovratnih potpora za svoje poduzetnike. Kada je riječ o regionalnoj razini, mislim da neću pogriješit ako kažem da se s ovakvim iznosom može pohvaliti rijetko koja županija. Danas smo dodijelili ukupno milijun kuna poduzetnicima početnicima, ali ovakva druženja čekaju nas i s poduzetnicima koji su ostvarili potpore za proizvodne i neproizvodne djelatnosti u ukupnom iznosu od 6 milijuna kuna, a tu je 2,1 milijun kuna covid potpora“ – rekao je župan Kožić.

Mnogo uspjeha u poslovanju poduzetnicima poželio je i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk koji je istaknuo kako je jedna od odlika Zagrebačke županije da znatno ulaže u gospodarstvo i mlade.

Mlada poduzetnica iz Vrbovca Martina Dubravec rekla je prilikom preuzimanja ugovora o potpori kako je u 2020. godini ostvarila svoj san i otvorila foto studio, a već u planu ima zapošljavanje novih ljudi. Potporu koju je dobila od Zagrebačke županije iskoristi će za kupnju prijenosnog printera za fotografije čim će dodatno unaprijediti usluge koje nudi.

– Moram priznati da se nije bilo lako odlučiti na otvaranje vlastitog foto studija, ali sam danas sretna i ispunjena zbog svega što sam postigla – zaključila je Dubravec.