Prijava

Vaša prijava

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo dobilo je novu generaciju pilota

[]

U vojarni „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu održana je svečanost povodom dodjele letačkog znaka pilotima 25. naraštaja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, čestitao je pilotima te se osvrnuo na njihovu letačku obuku.

– Siguran sam da je to bio zahtjevan put, ali vi ste bili srčani i borbeni na tom putu i dočekali ste ovaj dan. Hrabro ste se suočili sa svim izazovima. Nastavite i dalje svoje snove pretvarati u stvarnost. Ovo je veliki uspjeh za sve koji su sudjelovali u ovom procesu i pokazatelj je motivacije, ustrajnosti i sposobnosti naših vojnih pilota. Uz zahvalu svima koji su s vama bili na tom putu, ovo je prvenstveno vaš uspjeh i budite na njega ponosni“ poručio je admiral Hranj novim pilotima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

U vojarni na Plesu održana je svečanost povodom dodjele letačkog znaka pilotima 25. naraštaja | Foto: MORH/ F. Klen

Zapovjednik HRZ-a, brigadni general Michael Križanec je rekao da je ovo najznačajniji događaj za jednog pilota te da put do današnjeg dana nije bio nimalo jednostavan jer zahtjeva brojna odricanja i nošenje s različitim izazovima.

Predsjednik Zoran Milanović u ovoj prigodi podsjetio je nove pilote Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na njihovu odgovornost i važnost zaštite hrvatskog neba te im čestitao na ulasku u Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.

U vojarni na Plesu održana je svečanost povodom dodjele letačkog znaka pilotima 25. naraštaja | Foto: MORH/ F. Klen

Svečanost je završena preletom borbenog aviona MiG-21, te primopredajom kadetske zastave HRZ-a sljedećem naraštaju kadeta, a u ime novih pilota HRZ-a, kadet nadnarednik Luka Mihovil Glas kazao je da zaštita hrvatskog neba predstavlja posebnu čast i ponos te da će u svom daljnjem radu uložiti svo stečeno znanje i vještine kako bi ovaj časni poziv obavljali na ponos cijele Domovine.