Prijava

Vaša prijava

Goričke večeri ušle u zadnji vikend: Subota je dan za klapu Kampanel

[]

Ljeto, pravo vruće ljeto, došlo je praktički preko noći, temperature su narasle, a život se – vratio! Ispalo je da se termin Goričkih večeri, koje su zauzele dane između 10. i 20. lipnja, fantastično pogodio s poboljšanjem epidemiološke situacije i dolaskom ljeta u grad, pa i ne čudi da je svih ovih dana u “tuđmancu” bilo živahno, razigrano, s pozornice i raspjevano, rasplesano…

Umorni od borbe s virusom, dugotrajne i zamorne, ljudi su jedva dočekali izaći, družiti se, zabavljati. Na sve ranije nabrojeno nadovezalo se još i Europsko prvenstvo u nogometu, na kojem je naša reprezentacija neusporedivo lošija od atmosfere koja vlada u našem gradu. U predvečerje, kad sunce konačno zađe, vrlo vjerojatno srest ćete nekoga poznatog prošetate li do središnjega gradskog parka, a za takve prilike i služe dupkom pune terase okolnih kafića.

A sve ovo samo je uvod za ono što će se dogašati posljednjeg vikenda sjajnih, sadržajnih Goričkih večeri. Baš u tim trenucima ove subote, kad sunce konačno zađe, na pozornicu u “tuđmancu” izaći će klapa Kampanel. Jedna od najboljih, najpopularnijih klapa na našoj sceni ovako je predstavljena od organizatora, Pučkog otvorenog učilišta:

“Klapu Kampanel osnovala je 1996. godine ekipa tadašnjih studenata. Kampanel u dosadašnjem radu i postojanju krase nastupi i koncerti u zemlji i inozemstvu, te brojne nagrade. Među klapama na hrvatskoj glazbenoj sceni posebno se ističu šarolikim glazbenim kolažom, koji donosi uspješnu fuziju s jedne strane dalmatinske šansone, tradicionalnog a capella klapskog pjevanja i instrumenata kao što su mandolina i gitara te s druge strane elemenata pop, rock i funky glazbe.

– Ne bojeći se miješanja glazbenih pravaca, stilova i naizgled nespojivih kategorija, a uz pjevačku izvrsnost svojih članova, Kampanel je na hrvatskoj glazbenoj sceni zazvonio bitno drugačije i kao takav nužno bio prepoznat ne samo od strane ljubitelja klapske pjesme već i onih koji klapama možda i nisu naročito skloni. Slijedili su brojni nastupi po glazbenim događanjima i festivalima te priznanja kritike i publike.

Uz hitove ‘Aj ća, volin te’, ‘Anđele moj’, ‘Moja jube’ i brojne druge uživajte pod vedrim nebom na Goričkim večerima.