Prijava

Vaša prijava

Gorički SDP: Vrijeme je da se počne raditi ono što se obećavalo!

[]

Dva dana nakon što je konstituirano Gradsko vijeće, iz velikogoričkog SDP-a odlučili su se obratiti javnosti na konferenciji za novinare. Upravo je sjednica Vijeća bila i tema njihova obraćanja.

Jedan od dva potpredsjednika Gradskog vijeća u ovom će mandatu biti predsjednik gradske organizacije SDP-a Ozren Robić.

– Zahvalan sam i počašćen ukazanom prilikom da budem potpredsjednik Gradskog vijeća, i mogu reći samo da ću biti glas svih građana, kako bi nam svima bilo bolje nego do sad. Cijeli život živim u Velikoj Gorici ovo je zaista velika čast, ali s druge strane osjećam i veliku obavezu, budući da se radi o mandatu u kojem će se donositi vrlo značajne odluke, koje će imati utjecaj na život Velikogoričana na puno duži period – rekao je Robić.

Ivo Jelušić, drugoplasirani u utrci za gradonačelnika, upozorio je kako je vrijeme da se počne raditi.

– Nadam se i vjerujem da će novi gradonačelnik raditi ono što je obećavao tijekom kampanje, da će realizirati sve o čemu je govorio tijekom kampanje. Ja ću sigurno raditi ono što sam govorio kao kandidat u kampanji, nadam se da će i on – kazao je Ivo Jelušić, drugoplasirani u prvom krugu izbora za gradonačelnika, koji je i ovoga puta otvorio temu pročistača, o kojoj je često govorio u kampanji.

– Postojeći pročistač je zastario, potkapacitiran i ekološki zaostao, zato se mora napraviti novi. Pročistač je bio najveća afera prošle godine u Hrvatskoj. Vladajući su upropastili natječaj i financijski značajnu investiciju, te ukoliko ga ne završe, postoji realna opasnost da ti novci propadnu. Nadalje, petnaest tisuća priključaka postat će bespredmetni, ukoliko se priključe, a otpadna voda nema kuda. Rješenje nije spajanje na zagrebački pročistač! Ovaj problem mora se riješiti, kao i cijeli projekt Aglomeracije. Tražimo od gradonačelnika da najkasnije do sljedeće sjednice Vijeća dostavi javnosti i vijećnicima informaciju o stanju ovog problema, ali i načinu rješenja. Zato je i biran, da riješava probleme. Ako ne zna kako, spremni smo mu i pomoći – poručio je Jelušić.

Dotaknuli su se SDP-ovci i ovih dana “vruće” teme ZET-a, koji ima nerealne i neprihvatljive zahtjeve za Grad.

– Do sada su vlast u Zagrebu i našem gradu obnašale sestrinske stranke, a sporni ugovor istekao je prije nešto više od godinu i pol dana. Problem se opet pojavljuje kao bumerang, jer nije riješen prije izbora. Prijedlog ove ponude nije uputila Tomaševićeva vlast, već prethodna, vlast s kojom su surađivali. Sami su sebi uputili loš prijedlog, eto kako vladaju HDZ i MB 365! Molimo gradonačelnika da se očituje na ovo što smo rekli i neka pobije ove tvrdnje koje smo izrekli – istaknuo je Jelušić.