Prijava

Vaša prijava

Učenici OŠ Velika Mlaka osvojili srebro na robotičkoj olimpijadi

[]

Ivan Borić, Tena Zujić, Angela Šunjerga i Viktor Balenović učenici su 3. A razreda Osnovne škole Velika Mlaka, prijatelji iz klupa koji su pronašli zajednički interes u – robotici. Pa su osnovali tim, nazvali se “MiniMlaka” i uključili se u Svjetsku robotičku olimpijadu. Na kraju priče, za sve ono što su napravili, za sav trud koji su uložili, ovi klinci nagrađeni su – olimpijskim srebrom!

Riječ je o natjecanju koje se održava posljednjih 17 godina, a funkcionira tako da se na posebnoj platfori natječu mladi robotičari iz cijeloga svijeta, svatko na svom nacionalnom natjecanju. Najbolji od najboljih nakon toga završe na WRO (World Robot Olympiad), a upravo to uspjelo je i Angeli, Teni, Ivanu i Viktoru, uz podršku profesora Ivana Mudrija. Tema je bila borba protiv klimatski promjena, a djeca iz Velike Mlake osmislili su robota vrijednog drugog mjesta u kategoriji od prvog do petog razreda.

“Naglasak na natjecanju je u smišljanju robota i programa da samostalno savlada razne izazove na robotskoj stazi. U ovako poticajnom okruženju natjecatelji napreduju usvajajući nova znanja i vještine”, pojasnili su iz škole.