Prijava

Vaša prijava

Obiteljska fotografija tema predavanja u Galeriji Galženica

[]

Suvremena obiteljska fotografija i obiteljska fotografija iz kulturno-antropološke perspektive biti će teme predavanja koje vas u petak čeka u Galeriji Galženica.

Zašto se fotografiramo? Kako fotografija utječe na kreiranje naših sjećanja, stvaranja uspomena na vlastitu prošlost? Kako se prema fotografiji nastaloj u obitelji odnosimo? Zašto je čuvamo ili bacamo? Na ova ili slična pitanja, predavačica Melanija Belaj pokušat će dati odgovore na temelju provedenog etnografskog istraživanja obiteljske fotografije i spoznaja iz područja vizualne antropologije.

A kao popratni program samostalne fotografske izložbe ”15 do 19”, održat će se predavanje Glorije Lizde i Denisa Butorca, čije umjetničke prakse povezuju teme identiteta, odrastanja i obitelji. Na vlastitim i primjerima drugih relevantnih autora govorit će o pristupima i primjenama obiteljske fotografije u suvremenom kontekstu.

Predavanja počinju u 18:30 sati, a po njihovom završetku priliku za raspravu i pitanja na ovu temu dobit će i posjetitelji.