Prijava

Vaša prijava

Ogrankaši spremni za svjetsku folklorijadu u Rusiji! U nedjelju pozivaju na Ivanje

[]

Na žalost, epidemija COVID-19 utjecala je na brojne manifestacije kao i rad kulturno-umjetničkih udruga, a među njima se našao i Ogranak Seljačke sloge Buševec koji je prošle godine trebao u punom sjaju proslaviti svoju stotu obljetnicu, kao i predstavljati Hrvatsku na svjetskoj folklorijadi u Rusiji.

No, ipak s poboljšanjem epidemiološke slike, na dug put kreću upravo idući tjedan. Sve ono što su pripremili i što će svijetu pokazati imat ćete priliku vidjeti u nedjelju na tradicionalnoj manifestaciji Ivanje u Buševcu, ali u nešto skromnijem izdanju.

– Željeli smo ipak razveseliti naše mještane i sve ljubitelje folklora te će ovaj puta na Ivanju nastupiti domaćini Ogranak Seljačke sloge Buševec i to sa programom kojim smo pripremili za folklorijadu u Rusiji. Predstavit ćemo se domaćoj publici sa koreografijama plesova iz Turopolja, Linđo (Dubrovačko kolo-poskočica), Draganića, Posavine i premijerno ćemo izvesti koreografiju Podravine, a tamburaši će izvesti dva intermezza – priča nam Nenad Rožić, predsjednik Ogranka.

Koncert će biti na ljetnoj pozornici iza mjesnog Društvenog doma s početkom u 20 sati.

– Dođite podržati našu folklornu reprezentaciju koja će nastupiti na najvećoj svjetskoj smotri folkloraša, a na kojoj će svoju kulturnu baštinu predstaviti 50-tak zemalja i koja će, sigurni smo, na dostojan način prezentirati svo bogatstvo hrvatske folklorne baštine – ističu iz Ogranka.