Prijava

Vaša prijava

U nedjelju počinje Festival drvenih kapela “Sancta Barbara”

[]

Drvene crkve i kapele predstavljaju najviši domet narodnog graditeljstva barokne arhitekture na području Sjeverne Hrvatske, a upravo bisere tradicijske drvene arhitekture Turopolja, Pokuplja, Posavine i Moslavine otkriva festival drvenih kapela „Sancta Barbara“.

– Kako je riječ o turistički izrazito atraktivnoj, a nedovoljno prezentiranoj autentičnoj i vrijednoj kulturnoj baštini, Festival donosi vrhunski glazbeni programi u prostorima koji nemaju kapacitet za veliku publiku, ali zato atraktivnošću programa i prostora u kojima se održavaju mogu angažirati publiku i privući veliku pažnju, a na taj način direktno utjecati na razvoj publike kao i na razvoj kulturnog turizma Turopolja, Pokuplja, Posavine i Moslavine – ističu organizatori.

Festival drvenih kapela Sancta Barbara ove će se godine održati od 27. lipnja do 7. srpnja, a donosi pet različitih koncertnih programa iz reprezentativnih drvenih kapela u Velikoj Mlaki, Velikoj Gorici, Donjoj Gračenici, Cerju Letovaničkom i Brestu Pokupskom te jedno glazbeno iznenađenje iz kurije Modić-Bedeković u Donjoj Lomnici.

Koncert otvorenja je u nedjelju u kapeli Sv. Barbare u Velikoj Mlaki, a nastupit će ansambl Cappella Lignum s početkkom u 20 sati.

Svi festivalski koncerti uživo će se prenositi putem www.festivaldrvenihkapela.com i već izgrađenih društvenih mreža organizatora festivala – Hrvatske udruge Ars organi Sisciae.