Prijava

Vaša prijava

Platforma ima novi kulturni izvedbeni projekt, u fokusu je ljudsko tijelo

[]

Velikogorička izvođačica u području performansa, kazališta i multimedije te vlasnica obrta za izvođačku umjetnost Platforma Ana Katulić pripremila je novi zanimljiv kulturni projekt. Pažnju će posvetiti ljudskom tijelu okupljajući izvođače/sudionike, muškarce i žene s više ili manje izvedbenog iskustva.

– Kroz zajedničke susrete bavit ćemo se temama tjelesnosti i vlastitog tijela, osvještavajući njegove mogućnosti i nemogućnosti, tjelesne blokade, ozljede, tjelesne senzacije, otkrivati neotkriveno. Kroz 20-tak susreta polaznici će, dijeleći vlastita iskustva, stvoriti izvedbeni materijal koji će se potom oblikovati u izvedbu koja će premijeru imati do kraja godine – kazala je Ana Katulić i dodala kako rad na materijalu, radionice i probe počinju u rujnu u Velikoj Gorici.

Predložak za rad je tekst francuskog filozofa Michaela Foucaulta “Utopijsko tijelo”, a projekt će okupiti 6 do 8 izvođača i izvođačica. Prethodno izvedbeno iskustvo nije uvjet, dok je dobna granica za prijavu 30 godina. Sudjelovanje je besplatno, a polaznicima s područja Zagrebačke županije pokriveni su i troškovi prijevoza. Prijave se primaju na anakatulic@gmail.com.

Projekt sufinanciraju Zagrebačka županija i Grad Velika Gorica sredstvima osiguranima za programe u kulturi za 2021. godinu.

Dodajmo i kako je Katulić sukreatorica projekta “Muzej odbačenih predmeta”, a obrt Plartforma do sad jeproducirao nekoliko predstava za djecu, radionice, te multimedijske projekte i filmove vezane uglavnom uz Turopolje.