Prijava

Vaša prijava

Ruski trubač Gennady Nikonov uz pratnju Pavla Mašića na orguljama večeras u Navještenju

[]

15. po redu Velikogorički brass festival donosi koncert trubača Gennadya Nikonova i orguljaša Pavla Mašića. Večeras u 20 sati ovi glazbenici nastupaju u crkvi Navještenja blažene djevice Marije, a ulaz je slobodan.

– Ruski glazbenik Gennady Nikonov odan je ruskoj trubačkoj tradiciji, ima izvanredne vokalne sposobnosti, a u muziciranju ga odlikuje romantičan stil. On je živi dokaz da se kroz trubu može pjevati. Koristi posebnu vokalnu tehniku i pri sviranju trube što mu daje mogućnost da trubu svira posebno emocionalno i sofisticirano. Resi ga rijetki kontratenorski glas. Razvio je svoje vokalne metode te koristi i svoj glas u izvedbama i na koncertima. Istražuje dijalog između svoja dva glasa, trube i kontratenora, te također istražuje repertoar baroknih arija koji prilagođava trubi koju cijeni i voli – kažu organizatori i dodaju kako su njegovi koncerti vrlo popularni i posjećeni.

Na ovogodišnjem Brassu na koncertu će mu se pridružiti naš glazbenik Pavao Mašić kao pratnja na orguljama. Mašić, kojeg je velikogorička publika imala priliku slušati u okviru manifestacije “Lučićevi dani”, jedan je od najafirmiranijih hrvatskih glazbenih umjetnika svoje generacije, kvaliteta njegova umjetničkog djelovanja prepoznata je s više od 25 važnih inozemnih i domaćih nagrada.