Prijava

Vaša prijava

Plesači SPK Vega predstavljali Veliku Goricu na natjecanju u Rusiji

[]

Članovi Sportsko plesnog kluba Vega sudjelovali su na Svjetskom Kupu u Sochiu u Rusiji. Nakon 15 mjeseci, bilo je to prvo njihovo natjecanje uživo na kojem su gorički plesači akrobatskog rock ‘n’ rolla uspjeli predstavljati Veliku Goricu i Hrvatsku.

Ovo natjecanje, koje je okupilo više od 250 plesača iz 10 zemalja, poznato je kao najteže natjecanje u sezoni. Veliku Goricu predstavljali su Lara Ištvanek i Martin Vuglenović koji su se plasirali na 33. mjesto, dok su Ema Tot i Andrija Fabijančić završili na 40. mjestu.

– Očekivali smo bolji plasman, ali jednostavno nismo imali sportske sreće. Kao u nogometu, jako je bitan ždrijeb, a rezultat jednim dijelom ovisi koju rundu plešete. Naši parovi su dobili prve runde iz kojih se jako teško plasirati dalje, pogotovo kada u konkurenciji imate toliko ruskih parova. No, ponosan sam na naše parove. Unatoč svemu, plesali su bolje nego ikad i dostojno predstavljali Hrvatsku – ispričao nam je Tomo Vega koji je istaknuo kako je sam odlazak na natjecanje bio upitan do samoga kraja.

– Srećom sve je prošlo u najboljem mogućem redu i ovim putem želim se zahvaliti Zajednici sportskih udruga grada Velike Gorice i Hrvatskom Rock ‘n’ Roll Savezu koji su nam pomogli financijski i organizacijski kako bi Ema i Andrija, Lara i Martin plesali pod hrvatskom zastavom na ovom velikom natjecanju. Veliko hvala i roditeljima sportaša na ogromnom povjerenju i podršci – dodao je Vega.