Prijava

Vaša prijava

Dani za pamćenje: Cure iz Udarnika oduševile Makarsku, družile se i – uživale!

[]

Teško je bilo, opisuju svjedoci, suzdržati suze radosnice u trenucima kad je ŽRK Udarnik proglašen dobitnikom trofeja “Makarsko sunce” na 23. međunarodnom rukometnom turniru “Makarska 2021.” Djevojčice stare od 11 do 16 godina s oduševljenjem su proslavile nagradu koja je, realno, i najvrijednija.

– Trofej Makarsko sunce dobiva klub koji je ukupno ostavio najbolji dojam na turniru. Tu se ubraja i rezultat na terenu, ali i ponašanja igračima i trenera tijekom turnira, poštivanje fair-playa, odnos prema protivniku… Prekrasno je bilo vidjeti cure kako slave ovako vrijedan trofej, sve zajedno, iz svih generacija, i naravno da smo svi u klubu izuzetno ponosni na sve njih – kazala je prva klupska operativka, ali i trenerica prve ekipe Martina Vugrinović.

U Makarsku je Udarnik otputovao s 37 djevojčica podijeljenih u tri generacije. Ekipa sastavljena od igračica rođenih 2005. osvojila je na kraju treće mjesto, generacija 2007. završila je kao sedma u ukupnom poretku, a najmlađa ekipa, djevojčice rođene 2009. i kasnije, također je osvojila brončanu medalju. Upravo iz te posljednje ekipe dolazi i Iva Markov, najmlađa Udarnikova sudionica turnira, koja je primila Trofej Makarsko sunce u ime kluba.

– Veliko hvala organizatorima na svemu što smo doživjeli tijekom turnira, uključujući i dobivanje ove nagrade. Moram još jedanput čestitati svim našim curama, zaista su zaslužile ovako lijepu nagradu – ističe Martina Vugrinović.

U redove Udarnika otišla je i jedna pojedinačna nagrada. Nina Škrapa proglašena je najboljom golmanicom u generaciji 2005., a nagradu joj je uručila naša proslavljena vratarka Irina Maljko. Nije to baš bilo tako planirano u startu, no kad su ljudi iz organizacije uz teren ugledali Irinu, nekadašnju golmanicu Podravke i reprezentacije, a danas ponosnu mamu igračice Udarnika, istog trenutka zamolili su je da podijeli nagrade golmanicama. Irina je to, naravno, i učinila, a Nina je bila toliko dirnuta što je baš ona primila nagradu da nije uspjela suzdržati suze…

Uz rukomet, bilo je u Makarskoj i sasvim dovoljno vremena za kupanje, uživanju u moru i druženju, a upravo to posljednje bilo je i “highlight” cijele ove petodnevne rukometno-morske pustolovine.

– Je, upravo to je najbolje od svega. Cure su iz tri generacije, ali stvarno su se sve družile međusobno, nisu se odvajale, što nam je najvažnije u svemu ovome. Ovo su stvarno bili prekrasni dani, uživali smo i idemo dalje bogatiji za jedno prekrasno iskustvo – kazala je Martina Vugrinović.

Preostalo je nakon svega odraditi još jedno, posljednje kupanje, pa krenuti kući… S najvažnijim trofejem u koferu. Bravo, cure, vi ste ponos grada!


PODJELA SVJEDODŽBI