Prijava

Vaša prijava

Gorički Most osvrnuo se na novi dogovor Grada i ZET-a

[]

Gorički Most poslao je priopćenje za medije osvrnuvši se na sastanak i dogovor koji su postigli Grad Velika Gorica, Grad Zagreb i ZET po pitanju javnog gradskog prijevoza na velikogoričkom području. Iz Mosta smatraju da su to „vatrogasne mjere“ te da je izvjesno poskupljenje usluge javnog prijevoza.

– Tražit ćemo pripremu i provedbu projekta osuvremenjivanja gradskog i prigradskog autobusnog i željezničkog javnog prijevoza uz izmještanje autobusnog spremišta i garaže ZET-a iz središta grada te reorganizaciju sustava prijevoza putnika na relaciji Velika Gorica – Zagreb, kao i internog povezivanja svih gradskih četvrti Grada Velike Gorice i drugih goričkih naselja – ističu iz Mosta te dodaju kako bi Grad kao najveća jedinica lokalne samouprave u Županiji trebao pokrenuti registraciju pravnog subjekta u svom vlasništvu koji bi uslugu prijevoza obavljao u vlastitoj organizaciji jer za to postoje ekonomski, infrastrukturni razlozi, ekološki i manipulativni razlozi.

U priopćenju stoji kako je ZET od Velike Gorice napravio jednu od najskupljih tarifnih zona u RH te da svoje usluge naplaćuje približno 30 milijuna kuna godišnje kroz subvencije, a usluga se pruža na netransparentan način zastarjelim voznim parkom, a stanovnici okolnih naselja trpe redukcije u voznom redu.

– Zalagat ćemo se da se uspostavi novi sustav javnog prijevoza u Velikoj Gorici kako bi građani imah transparentan, jeftiniji i ekološki povoljniji javni prijevoz, a sve to vodeći računa i o potrebama naših sugrađana u rubnim naseljima grada te smanjenju gubitka vremena građana provedenog u prijevozu. Tražimo od gradonačelnika i pročelnika da nas izvjeste u Gradskom vijeću o detaljima aneksa ugovora i što je u planu za dalje oko gradskom javnog prijevoza – zaključuju iz Mosta.