Prijava

Vaša prijava

Gradska društva Crvenog križa dobila nova ortopedska i medicinska pomagala

[]

Ortopedska i medicinska pomagala vrijedna 152.220 kuna uručio je u srijedu zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec županijskim društvima Crvenog križa. Pomagala za posudionice ortopedskih pomagala osiguralo je Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije, a građani s trajnim invaliditetom, oboljeli od kroničnih bolesti, palijativni bolesnici, nepokretni i gerijatrijski bolesnici, kao i bolesnici koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljele osobe moći će ih besplatno koristiti.

– Mi smo prepoznali problem i preko sredstava koja dobivamo od Zagrebačke županije, odvojili smo sredstva kako bi se ta ortopedska i medicinska pomagala nabavila i distribuirala našim gradskim društvima jer su oni prvi u kontaktu s korisnicima i preko svojih volontera će ortopedska pomagala podijeliti onima kojima je to najpotrebnije – objasnio je Ivica Cvetković, predsjednik Društva Crvenog križa Zagrebačke županije.

– I uslijed ove pandemije u proteklih 16 mjeseci i uslijed potresa, naša gradska društva Crvenog križa su odradila odličan posao, uvijek su bili tu kada su naši građani trebali njihovu pomoć. I zato zaslužuju punu podršku Zagrebačke županije. Želim zahvaliti svim djelatnicima gradskih društava, ali i brojnim volonterima koji se uvijek odazivaju akcijama i aktivnostima Crvenog križa te su uvijek na pomoć žiteljima Zagrebačke županije kada se nađu u nevolji – kazao je zamjenik župana Ervin Kolarec i podsjetio kako je Županija i u studenom prošle godine gradskim društvima donirala opremu vrijednu 185 tisuća kuna.

Velikoj Gorici bolnički kreveti, madraci i štake

Nova ortopedska i medicinska pomagala bit će raspoređena u svih osam društvama Crvenog križa Zagrebačke županije, a 18.125 kuna vrijednu donaciju koja sadrži šest bolničkih kreveta, dva madraca i troje štake dobilo je i Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica.

– U Velikoj Gorici je velika potreba za pomagalima. Kreveti su nam uvijek, više-manje, vani. Grad Velika Gorica također financira naš program posudionice ortopedskih pomagala koji imamo već dugi niz godina, tako da će nam ovo dobro doći – kazala je ravnateljica velikogoričkog Crvenog križa Renata Deak.

30.6.2021. Mičevec – Primopredaja donacije ortopedskih i medicinskih pomagala. Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr