Prijava

Vaša prijava

Gorica neporažena na pripremama, Liberijac Nimely napustio klub

[]

Lipanj je otišao u povijest, stigao je srpanj, a s njegovim prvim danom i službeno je otvorena nogometna tržnica. Prijelazni rok će u većini zemalja trajati sljedeća dva mjeseca, do posljednjeg dana kolovoza, a gledajući iz perspektive HNK Gorice to je u ovom trenutku značajnije u smislu odlazaka iz kluba nego dolazaka, koji su velikim dijelom već ranije riješeni.

Nakon Jiloana Hamada, kojem je istekao ugovor, i Ognjena Mudrinskog, kojem je istekla posudba iz poljske Jagiellonije i tek će naknadno pasti odluka hoće li se možda vratiti u Goricu, klub je napustio još jedan ofenzivac. Liberijski napadač Sylvanus Nimely raskinuo je ugovor s klubom i krenut će svojim putem.

“Nakon pet zajedničkih mjeseci, HNK Gorica i liberijski napadač Sylvanus Nimely sporazumno su raskinuli ugovor. Nimely je u naš klub došao početkom veljače ove godine, a u međuvremenu je odigrao 11 utakmica za HNK Goricu. Jedini pogodak postigao je u pobjedi protiv Hajduka (3-0) u četvrtfinalu Kupa Hrvatske.

Prije Gorice, liberijski reprezentativac Nimely igrao je za matični Club Breweries, za češku Karvinu i ruski Spartak Moskvu.

Sylvanusu zahvaljujemo na svemu što je dao za naš klub i želimo mu puno zdravlja i sreće u nastavku karijeru”, stoji u klupskom priopćenju.

U sljedeća dva mjeseca, lako je moguće, bit će i novih odlazaka, a najatraktivniji artikl u goričkom izlogu i ovog će prijelaznog roka biti Kristijan Lovrić. Još nekoliko igrača dobro kotira za tržištu, prije svih mladi reprezentativci Hrvoje Babec i Krešimir Krizmanić, kao i dokapetan Aleksandar Jovičić, a novi dolasci bit će velikim dijelom vezani uz eventualne odlaske. Dosad su stigli Fran Brodić (Kustošija), Toni Fruk (Dubrava/Fiorentina), Saša Marjanović (Inter), Dominik Kotarski (Ajax) i Tin Janušić (Osijek II), s posudbe su se vratili Martin Šroler (Inter) i Jan Paolo Debijađi (Kurilovec), a iz kurilovečkog trećeligaša na pripreme je stigao i Matej Adžić, koji se pokušava nametnuti, jednako kao i pobjednik showa “Utakmica života” Marijo Tomić.

Izuzev lakše ozlijeđenih Debijađija i Doke, te More i Muse, koji nisu uspjeli dobiti vize, cijela momčad je posljednja četiri dana na slovenskoj Rogli, gdje je odigrala i dvije pripremne utakmice. Prvo je Gorica pobijedila slovensko Celje 1-0, golom Jurice Pršira u 90. minuti, a zatim odigrala 1-1 s rumunjskim prvoligašem UTA Aradom, uz gol Hrvoja Babeca. U subotu slijedi i test protiv srpskog prvoligaša Vojvodine, a nakon te utakmice gorička ekspedicija zaputit će se kući. Temperature su u međuvremenu malo pale, bit će lakše i živjeti i trenirati, a nakon kraćeg predaha u tim će uvjetima krenuti posljednja faza priprema.

Start prvenstva zakazan je za subotu, 17. srpnja, kad će od 21 sat Gorica gostovati kod Rijeke, na stadionu na kojem je i zaključila prošlu sezonu, onim nes(p)retnim raspletom… Međutim, bit će ovo neka drukčija Gorica, s Krunoslavom Rendulićem na klupi, s drugim pristupom i s promjenama u igračkom kadru. Još malo pa krećemo…