Prijava

Vaša prijava

Gradska četvrt Hrvatski velikani ove godine po prvi puta proslavit će svoj dan

[]

Vijeće gradske četvrti Hrvatski velikani sastalo se na prvoj radnoj sjednici na kojoj su, među ostalim, definirani prijedlozi unaprjeđenja aktualnih i projekata u planu te određeni problemi od društvenog i komunalnoga značaja kao i smjernice suradnje s gradskom upravom s obzirom na nadolazeći rebalans proračuna.

– Želja nam je i jačanje suradnje s udrugama koje djeluju u prostorijama gradske četvrti u Cvjetnome naselju pa će za to biti potrebna prenamjena prostora kako bi lokacija bila maksimalno iskoristiva svim građanima. U vidu transparentnosti i raspoloživosti, dogovorene su aktivnosti koje će u narednome periodu povećati vidljivost i dostupnost pojedinih vijećnika kao i osigurati pristupačnost svim relevantnim zapisnicima, dokumentima i računima – ističu iz Vijeća.

Osim toga, izglasan je i prijedlog o održavanju dana Gradske četvrti koji do sada nije postojao.

– S velikom pažnjom prema povijesnome naslijeđu i identitetu koju naša četvrt gaji, određeno je da 8. listopada, dan krunidbe kralja Dmitra Zvonimira za kralja Hrvatske i Dalmacije, bude dan Gradske četvrti Hrvatski velikani. Pokrenute su aktivnosti za njegovo adekvatno obilježavanje te se pozivaju svi zainteresirani građani i udruge da sa prijedlozima nadopune program kako bi u što većoj mjeri zajedno proslavili naš dan – pozivaju iz Vijeća.