Prijava

Vaša prijava

FOTO Dodijeljene nagrade tehničke kulture Rudolf Perešin

[]

Tradicionalno, dodijeljene su godišnje nagrade tehničke kulture „Rudolf Perešin“ za 2020.godinu. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje pojedincima za njihov rad i stvaralaštvo, kao i za postignute zapažene rezultate u tehničkoj kulturi. Ove godine nagrade za životno djelo nije bilo, no po prvi puta je dodjeljena STEM nagrada za djelovanje u STEM područjima tehničke kulture. Upravo je ta nagrada otišla u ruke velikogoričkog profesora informatike u OŠ Nikola Hribar te član Udruge društvo pedagoga tehninčke kulture i informatike Velika Gorica.

– Velika je čast da kolege prepoznaju vaš rad i odluče vam dati ovu nagradu. Prepoznali su ono što radimo s djecom i zbog svih aktivnosti koje provodimo. Družimo se u školi, izvan škole, vikendima i zimskim praznicima. Provodimo razna natjecanja i educiramo djecu, a naša Udruga se najviše bavi programiranjem i infromatikom te sudjelujemo na državnim i međunarodnim natjecanjima na kojima postižemo dobre rezultate – ispričao nam je profesor Milan Omrčen te dodao kako djeci treba upravo ovakva vrsta udruge ili ustanove gdje mogu razvojati svoje talente uz pomoće mentora.

A godišnju nagradu za pedagoški i stručni rad u tehničkoj kulturi dobio je Mladen Dugonjić, učitelj tehničke kulture Novo Čiče i OŠ Pokupsko ujedno i predsjednik Udruge za tehničku kulturu Tur Teh iz Velike Gorice.

– Hvala svima koji su prepoznali moj rad s učenicima i dodijelili mi ovu nagradu jer kolege najbolje znaju koliko to truda iziskuje i na kojoj je razini tehnička kultura u današnje vrijeme. S učenicima u školi i izvan škole bavimo se robotikom, modelarstvom, provodimo radionice fotografije nešto smo malo radili 3d printanja, pokrivamo široki raspon tehničke kulture. Nismo se bazirali na ničem posebno već smo htjeli pokazati djeci što sve spada pod tehničku kulturu i čime se kasnije mogu baviti – rekao nam je Dugonjić.

Ivan Vlainić, predsjednik Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije ovom je prilikom posebno istaknuo najmlađe dobitnike ove nagrade.

– Nama je bitno da u ovoj piramidi tehničke kulture stvaramo bazu, a baza su upravo najmlađi. Jer će se od njih kasnije iznjediriti djeca koje će upisati tehničke škole potom fakultete te će to biti njihovo buduće zanimanje, a ova izvrsnost govori o tome da će biti jako uspješni u svom profesionalnom radu – kazao je Vlainić.

Spomenimo i kako je još jedna nagrada otišla u Veliku Goricu i to Ivanu Orčik iz Radio kluba Velika Gorica.