Prijava

Vaša prijava

Poraz prije povratka kući: Vojvodina bolja od Gorice

[]

Točno dva tjedna prije početka nove sezone, gostovanja na Rujevici, nogometaši Gorice u slovenskom su Radomlju odigrali prijateljsku utakmica s novosadskom Vojvodinom. I izgubili su utakmicu, od jednog vrlo ozbiljnog protivnika, ali i uz izvedbu koja je bila prilično daleko od svega onoga što trener Krunoslav Rendulić želi i pokušava dobiti.

S obzirom na fazu priprema, na sve ono što je odrađeno ovih dana u Sloveniji, ovu slabiju izvedbu Gorice najlakše je opravdati nagomilanim umorom, koji je definitivno bio prisutan. Jasno je to i znajući koliko se ozbiljno i naporno radilo, ali na umor je ukazivala i izvedba goričkih nogometaša. Noge su bile očito teške, nije tu bilo lepršavosti i energije, previše se griješilo, pokušavalo riješavati individualnim akcijama…

Ukupno gledajući, bila je ovo utakmica koja nije u potpunosti nalikovala prijateljskoj, pripremnoj, budući da su treneri dobar komad susreta dali istim igračima. Rendulić je krenuo s Banićem na golu, Dokom i Keitom na bokovima, te Marjanovićem i Jovičićem na stoperima. Ispred njih bili su Junior i Babec, koji su čuvali leđa Šroleru, Mitroviću i Lovriću, a u vrhu napada našao se Brodić. Ta je postava držala “nulu” u prvom poluvremenu, a na odmoru je trener Gorice uveo samo Kotarskog na gol i mladog napadača Tina Janušića, ali na desni bok, umjesto Doke.

U prvom dijelu jednu šansu imala je Vojvodina, jednu Gorica, preko Martina Šrolera, a u sličnom ritmu nastavilo se i na otvaranju nastavka. A onda se Vojvodina razigrala. Prvo je u 58. minuti Novosađanima poništen gol zbog zaleđa, a već minutu potom Bjeković je s desne strane dodao Simiću u čistu šansu i Vojvodina je povela. Pokušavala je Gorica izjednačiti, ali teško je dolazila do bilo kakvih šansi, pa je najbolja ostao udarac Lovrića nakon Šrolerova slobodnjaka u 76. minuti. I baš nakon toga, minutu poslije, ponovno nabacivanje s desne strane i Nebojša Bastajić zabija za konačnih 2-0.

U posljednjih 20-ak minuta napravio je Rendulić još nekoliko zamjena, no promjene u rezultatu nije bilo. Gorica je upisala prvi poraz u četvrtoj utakmici na pripremama, slijedi sudar s Lokomotivom u srijedu pa “generalka” sa slovenskim Bravom sljedeće subote.

GORICA – VOJVODINA 0-2
RADOMLJE Stadion NK Radomlja.
STRIJELCI: 0-1 Simić (59), 0-2 Bastajić (77)
GORICA: Banić (od 46. Kotarski) – Doka (od 46. Janušić), Marjanović, Jovičić, Keita (od 65. Zorica) – Babec (od 78. Kalik), Junior (od 65. Pršir) – Šroler (od 78. Dvorneković), Mitrović (od 65. Fruk), Lovrić (od 78. Adžić) – Brodić (od 65. Matar). Trener Krunoslav Rendulić.
VOJVODINA: Vukliš – Bjeković, Kovačević, Stojisavljević, Devetak – Busnić, Miletić – Zukić, Čović, Simić – Mrkaić. (Još su igrali: Kabić, Novevski, Čović, Bastajić, Maksimović, Bogdanović). Trener Slavoljub Đorđević.