Prijava

Vaša prijava

Savska regata – 11. Spust rijekom Savom

[]

03.07.2021. Rugvica. 11. Spust rijekom Savom – Savska regata. Foto: Waves komunikacije

Turistička zajednica Općine Rugvica, u suradnji s udrugom ‘Joborovski kormorani’, održala je, jučer (subota, 03.07.2021.) turističko-rekreativno-ekološko-edukacijsku manifestaciju, tradicionalni 11. Spust rijekom Savom.

Nakon prošlogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, savska je regata ove godine okupila 20-tak plovila s nešto više od 70 sudionika. Sudionici regate su se okupili na popularnom rugvičkom Otoku ljubavi, gdje su organizatori pripremili doručak i kratki zabavni program.

Cilj ove manifestacije je povećanje svijesti o očuvanju rijeke Save i njezinoj važnosti u ekosustavu. Uz to, manifestacija promiče nautički i sportski turizam, popularizira samu rijeku kao i Općinu Rugvicu sa svojim prirodnim, turističkim i gastronomskim obilježjima.

03.07.2021. Rugvica. 11. Spust rijekom Savom – Savska regata. Foto: Waves komunikacije

Sudionici regate bili su, između ostalih, Mato Čičak, načelnik Općine Rugvica, Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije i Nenad Panian, gradonačelnik Grada Dugo Selo. Na cilju su organizatori pripremili kratki edukativni program s ciljem revitalizacije rijeke Save u živote mještana i turista.

Galerija fotografija