Prijava

Vaša prijava

Idemo raditi dalje! Laljek i Kraljević vratili se kući, Gorica u lovu na vrh

[]

U izuzetno turbulentnoj nogometnoj sezoni HNK Gorice, u povijesnoj košarkaškoj sezoni KK Gorice, nekako je u drugi, odnosno treći plan pala rukometna sezona HRK Gorice. Dijelom i zato što nije bila očekivano uspješna, pa je ispalo da u jednoj čudnovatoj sezoni rukometaši igraju Ligu za ostanak u trenucima dok se nogometaši “tuku” s Rijekom i Hajdukom, dok košarkaši love finale prvenstva Hrvatske…

– Sezona je u prvom redu bila jako čudna. Situacija s koronom puno je toga određivala, malo treniraš, malo ne, malo si u karanteni, pa malo nisi… Nije bilo lako, ali dobro, odradili smo sve, završili sezonu. Rezultatski to nije bilo ono što smo željeli, nismo ostvarili cilj i plasirali se u Ligu za prvaka, tako je nažalost ispalo zbog jednog boda, odnosno jednoga gola – analizira trener Andrija Nikolić danas, s dobrim vremenskim odmakom.

Završila je Gorica tu Ligu za ostanak na prvome mjestu, očekivano i prilično jednostavno, pokazavši i tako da ima momčad kojoj je po svemu mjestu u gornjem domu hrvatskog rukometa. Po svemu, osim po tom jednom bodu, jednom golu.

Međutim, neće to dovesti ni do kakvih poremećaja i promjena u kursu kojim gorički rukomet plovi posljednjih godina. Vodstvo kluba, na čelu s dugogodišnjim predsjednikom i novim zamjenikom gradonačelnika Nevenom Karasom, drži gorički rukomet na vrlo pristojnoj razini, u čemu u posljednjih nekoliko sezona pomaže i partnerski klub PPD Zagreb.

– Ta suradnja traje i dalje, ali u nešto manjem obujmu nego ranije – kaže trener Nikolić, čija će momčad u sezoni pred nama biti jača za dvojicu prinova koje stižu upravo iz PPD-a.

– Vraćaju nam se Ivan Laljek i Paolo Kraljević, a moguće je da oni budu i jedina pojačanja. Momčad ostaje na okupu, čak nismo ni posebno aktivni na tržištu, no ukaže li se neka prilika, naravno da ćemo reagirati. Najveći problem su nam dvije teške ozljede, budući da je Dominik Novak operirao rame, a Matej Svržnjak koljeno, pa ih čeka još nekoliko mjeseci stanke – ističe Nikolić.

Trener je na odmoru, jednako kao i igrači, a ponovno će se okupiti 9. kolovoza, kad je u planu start priprema.

– Cijelo vrijeme bit ćemo doma, u Velikoj Gorici, dijelom na stadionu s trenerom Bošnjakom, dijelom u dvorani, a imamo već i dogovorene neke prijateljske utakmice, jedan turnir u Sloveniji… – kaže trener.

U prijevodu, već sad je sve spremno za početak sezone. Tako to, uostalom, rade ozbiljni i posloženi klubovi.

– Idemo raditi dalje, napredovati iz treninga u trening i pokušati biti što bolji. Za početak, želimo biti bolji nego prošle sezone, želimo uloviti Ligu za prvaka – jasan je Andrija Nikolić, kojeg veseli i sve već broj domaćih, goričkih klinaca u konkurenciji za prvu momčad.

– Veliki potencijal pokazuje Fran Tomašić, i on će sigurno u sljedećoj sezoni imati dosta prostora da još više napreduje. Što se ostalih tiče, tu je golman Jozepović, uz još nekoliko mlađih, koji će u budućnosti sigurno imati svoju ulogu – završio je trener.


Nastavak zaprašivanja komaraca

3. Samobor Craft Festival – mjesto gdje baština susreće kreativnost