Prijava

Vaša prijava

Policija: U potjeri za krijumčarima migranata poginuo suvozač

[]

Filmska potjera zbila se jučer u večernjim satima oko 23:30 sati između naselja Okuje i Guci. Naime, policajci Ravnateljstva policije koji pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija, opazili su dva terenska vozila, Volvo austrijskih registarskih oznaka i Mercedes mađarskih registarskih oznaka, za koja su posumnjali da prevoze migrante.

– Nakon što su policijski službenici započeli potjeru za vozilima uz zvučne i svjetlosne signale, vozila se nisu zaustavila. U potjeru su se uključili i zagrebački policajci sa ciljem njihovog zaustavljanja. Jedno terensko vozilo, Mercedes, je sletjelo s kolnika u šumu, dok je Volvo udario u dva zaustavljena policijska vozila i također sletio s kolnika u šumu. Nakon što je udario u službena vozila i sletio u šumu, prema dosad utvrđenom, suvozač iz Volva je smrtno stradao. Osobe iz terenaca, za koje se kasnije utvrdilo da se radi o stranim državljanima, dale su se u bijeg prema šumi, ali su nedugo potom pronađene – ističu iz policije.

Tijekom potjere jedna policijska službenica-vježbenica je lakše ozlijeđena. Utvrđeno je kako su vozači u dva vozila prevozili više stranih državljana, od kojih je većina ozlijeđena u slijetanju i naletu vozila, a liječnička pomoć pružena im je u zagrebačkim bolnicama.
Očevid i kriminalističko istraživanje je u tijeku.