Prijava

Vaša prijava

Poraz Gorice na Kajzerici, slovenski Bravo kao generalna proba

[]

Deset dana prije početka prvenstva gostovanjem kod Rijeke na Rujevici, nogometaši Gorice upisali su i drugi poraz na pripremama. Nakon pobjeda protiv HUNS-a (4-1) i Celja (1-0) te remija (1-1) s rumunjskim UTA Aradom, bolji od Goričana bili su nogometaši Vojvodine (0-2), a u srijedu poslijepodne i Lokomotive. Završilo je 3-1 za “lokose”, igralo se na trening igralištu na Kajzerici, po velikoj vrućini, a priliku su dobili u prvom redu oni koji su manje igrali protiv Vojvodine.

Trener Krunoslav Rendulić tako je krenuo s Kotarskim na golu, Musom i Zoricom na bokovima te Morom i Steenvoordenom kao stoperskim dvojcem. Sredinu su držali Kalik i Zavalić, koji su čuvali leđa ofenzivnoj trojki Dvorneković – Pršir – Fruk. U vrhu napada bio je Matar Dieye, koji je i zabio jedini gorički gol, u 28. minuti utakmice. Petnaestak minuta ranije Lokomotivu je u vodstvo doveo Bruno Zdunić, a u zadnjim sekundama poluvremena prednost joj je vratio Ibrahim Aliyu.

Konačnih 3-1 postavio je 17-godišnji Luka Stojković u posljednjoj minuti susreta, no tad je već na terenu bila neka druga Gorica. Mladi Ševerdija bio je na golu, Doka, Steenvoorden, 17-godišnji Francuz Nathan Cruce i Zorica u obrani, Marijo Tomić iz “Utakmice života” i Pršir u sredini, ispred Janušića, te dvojice igrača na probi, Mateja Adžića i Nigerijca Silasa. U špici je bio 18-godišnji Lion Cahani, a sve to govori da je sastav bio prilično “šaren”, da nije bilo Lovrića, Jovičića, Krizmanića, Babeca, Banića, Juniora, Šrolera, Mitrovića, Marjanovića…

Cijelo to nabrajanje može poslužiti kao svojevrsna utjeha nakon viđenog na Kajzerici, budući da Gorica ovog vrućeg poslijepodneva doista nije izgledala impresivno. Naravno, to ništa ne mora značiti, pripreme i služe za isprobavanje raznih varijanti, ali sljedeća, ujedno i posljednja pripremna utakmica puno će toga pokazati. U subotu u Velikoj Gorici gostuje slovenski prvoligaš Bravo, utakmica je to koja će poslužiti kao “generalna proba” uoči početka prvenstva, i tu će lutanja sasvim sigurno biti manje. A igra i rezultat, vjerujemo, kudikamo bolji nego u posljednje dvije utakmice.