Prijava

Vaša prijava

Talentirani Francuz došao u Goricu: ‘Čast mi je biti u ovakvom klubu’

[]

Početkom ožujka ove godine mladi francuski branič Nathan Cruce navršio je 17 godina, početkom travnja prvi put došao u Hrvatsku, a početkom srpnja potpisao je ugovor s HNK Goricom. Talentirani stoper vezao se uz naš klub do ljeta 2024. godine, prenosi službena stranica našeg prvoligaša.

– Jako sam uzbuđen što sam ovdje, presretan sam što sam potpisao ugovor s tako uspješnim klubom kao što je Gorica. Sve što želim je naporno raditi i dokazati svima u klubu da im je odluka da mi ponude ugovor bila jako dobra – kazao je Cruce, koji je odmah i pojasnio put kojim je došao do Velike Gorice.

– Dolazim s juga Francuske, iz grada Villeneuve-les Beziers, u blizini Montpelliera. Nogomet igram otkad znam za sebe, počeo sam u lokalnom klubu, a zatim igrao za AC Ajaccio i SC AirBel, koji je bio jedan od najuspješnijih francuskih klubova u mlađim uzrastima. Međutim, želio sam se okušati u inozemstvu i zato sam nekoliko mjeseci početkom 2020. proveo u Engleskoj, trenirajući s nekoliko tamošnjih U-23 momčadi, budući da sam oduvijek igrao sa starijim generacijama. Kako je situacija s koronom sve zaustavila, moj otac kontaktirao je nekoliko agencija u Europi, a jedna od prvih koja je odgovorila na naš upit je BGM Sport iz Hrvatske. Posjetio sam Zagreb u travnju i trenirao s NK Sesvetama desetak dana. Vjerujem da su skauti HNK Gorice gledali prijateljsku utakmicu koju sam tamo igrao i odlučili su me pozvati – istaknuo je Nathan, koji je na potpisivanje ugovora došao u društvu agenta Borisa Živkovića, nekadašnjega kapetana hrvatske reprezentacije.

Cruce se odmah priključio pripremama prve momčadi, no ima i pravo nastupa za juniore, koji su izborili ulazak u 1. HNL.