Prijava

Vaša prijava

Iz Fonda solidarnosti financirat će se obnova prirodnih zona oštećenih uslijed potresa

[]

Obnavljanje prirodnih područja pogođenih potresom od 22. ožujka prošle godine cilj je novog javnog poziva koje je raspisalo Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Riječ je o javnom pozivu naziva „Provedba mjera neposredne obnove potresom pogođenih prirodnih zona kako bi se izbjegle neposredne štete od erozije tla na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije“.

– Kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla, kao i moguća daljnja urušavanja te kako bi se zaštitili ljudi, građevine, infrastruktura i okoliš, iz Fonda solidarnosti Europske unije za tu je svrhu osigurano 6.433.480,00 kuna, a sredstva su dostupna do isteka osiguranih sredstava ili kraja 2021.godine – ističu iz Ministarstva.

U okviru programa financirati će se hitne mjere sanacije, provedba istražnih radova i priprema projektno-tehničke dokumentacije, izvedba radova te upravljanje projektom i administracija. Na Javni poziv mogu se prijaviti tijela državne uprave, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i trgovačka društva čiji je osnivač Republika Hrvatska, a koja su pravne osobe od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Projektni prijedlog podnosi se Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine putem pošte ili osobno predajom u pisarnicu tijela na adresu: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Republike Austrije 20, 10000 Zagreb.