Prijava

Vaša prijava

Brazilac pokušao prokrijumčariti 2,5 kile kokaina

[]

Nakon što je početkom srpnja, na Zračnoj luci Franjo Tuđman, u krijumčarenju kokaina uhvaćena 22-godišnja Brazilka, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke spriječili su još jedan pokušaj ovog kaznenog djela. Naime, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim državljaninom Brazila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“

foto: PUZ

– Sumnja se da je 32-godišnjak, u cilju daljnje prodaje droge, početkom srpnja po prethodnom dogovoru na području Sao Paola od nepoznatih osoba preuzeo avionske karte za putovanje Sao Paolo-Pariz-Zagreb, novčani iznos od 1 000 eura, 6 bočica kozmetičkih proizvoda unutar koji se nalazio kokain pakiran u više vrećica ukupne težine oko 1500 grama, te dvije vrećice bombona unutar kojih su se nalazila 43 paketića ispunjena kokainom ukupne težine oko 927 grama umotana u omote od bombona – izvijestili su iz policije.

foto: PUZ

Osumnjičeni je Brazilac 10. srpnja avionom sletio u Zagreb, a kokain je preko Međunarodnog graničnog prijelaza prokrijumčario u Hrvatsku na način da je skrivenu drogu stavio u osobnu prtljagu, a što je otkriveno prilikom provođenja nadzora u zračnoj luci.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.