Prijava

Vaša prijava

Stadion može biti dupkom pun, ali svi moraju biti ili cijepljeni ili testirani!

[]

Prema svemu sudeći, vrijeme praznih stadiona ostaje iza nas. Kroz Europsko prvenstvo podsjetili smo se koliko je nogomet ljepši uz publiku na tribinama, uz zvučnu kulisu, pa ćemo se nadati da se više nikad neće morati igrati pred praznim tribinama. Međutim, naravno da je se i u ovoj priči sve vrti oko onog čuvenog “novog normalnog”.

Od prvog dana srpnja na snazi je odluka nacionalnog Stožera civilna zaštite kojom je određeno da se sportska natjecanja igraju bez gledatelja, ali jedna točka otvara i mogućnost prisustva gledatelja “ako se ispune posebni uvjeti”. Te uvjete odlučili su ispuniti u HNS-u. Izvršni odbor Saveza odlučio je ovako:

“S obzirom na interes gledateljstva za prisustvom na utakmicama HT Prve lige, utakmice će se organizirati bez ograničenja broja gledatelja uz obvezu da svi gledatelji, tehničko i organizacijsko osoblje, momčadi i službene osobe posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, koja se može dobiti i po izradi PCR ili antigenskog testa i vrijedi 72 sata za PCR, a 48 sati za antigenski test.”

Prevedeno, stadion može biti dupkom pun, ali uz uvjet da su svi cijepljeni ili sa svježim negativnim testom. Isto vrijedi i za igrače, članove stručnog stožera, sve uključene u organizaciju utakmice… U Velikoj Gorici utakmicu u takvim uvjetima prvi put ćemo gledati 24. srpnja, kad u 2. kolu u grad stiže Šibenik. Tjedan dana prije, ove subote, Gorica će sezonu otvoriti gostovanjem kod Rijeke.