Prijava

Vaša prijava

Volonterski centar Kupa u studijskom posjetu Istri

[]

Volonterski centar Kupa kao primjer dobre prakse i razmjenu iskustva posjetili su Volonterski centar Istra.

-Upoznali smo se sa radom i izazovima sa kojima se susrećemo, pogotovo nakon 2020. godine, razmijenili iskustva, razgovarali o volonterstvu, naučili nešto novo i dobro se zabavili. – kažu iz Centra.

Tijekom posjeta upoznali su se sa jedinstvenim poduzećem u Republici Hrvatskoj, a koje je osnovano s ciljem zapošljavanja osoba s invaliditetom i njihove integracije u društvo na području ugostiteljstva i poljoprivrede – Bistro Punkt!

-Bilo nam je vrlo drago čuti iskustvo Danijele Kasumović Maružin, vlasnice bistroa i poslodavca godine za osobe s invaliditetom o ideji koja je danas razvijena u društveno poduzetništvo te o zapošljavanju osoba sa invaliditetom, iskustvima, ostvarenim suradnjama, dobivenim nagradama, humanitarnom djelovanju, ali i ponekim izazovima sa kojima se susreću u radu. – ističu iz Volonterskog centra Kupa.

Inače, ovdje je riječ o promicanju volonterstva kroz projekt Lokalnog volonterskog centra Kupa kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.