Prijava

Vaša prijava

POLICIJA SAVJETUJE Njegujte dobrosusjedske odnose. Prošli tjedan provaljeno u dvije obiteljske kuće

[]

Početak je godišnjih odmora, a lopovi vrebaju na kuće i stanove koji ostaju prazni i bez nadzora. Velikogorička policija je prošli tjedan zabilježila dvije provale u obiteljske kuće. Jedna se dogodila u Fabijančićevoj ulici s 9.na 10. srpnja. Nepoznati počinitelj obio je prozor i ušao u prizemlje kuće. Ispremetao je sve prostorije te je ukrao veću količinu zlatnog nakita, čime je 34-godišnju vlasnicu oštetio za 15 tisuća kuna.

A u istom vremenskom razdoblju, dogodio se još jedan pokušaj provale u Ilijaškoj ulici.

– Nepoznati počinitelj prvo je obio vrata zimskog vrta, a potom i unutrašnja vrata terase koja vode u obiteljsku kuću 74-godišnje Velikogoričanke. No, sreća po vlasnici, lopov je samo ispremetao stvari i otišao bez plijena – priča nam inspektor Nikica Ljubanović koji je istaknuo kako su u oba slučaja vlasnice bile odsutne te se čekao njihov povratak radi obavljanja očevida.

Ovo je prilika i da se podsjetimo na preventivnu akciju Ministarstva unutarnjih poslova „Dobar susjed – siguran stan“.

– Njegujte dobrosusjedske odnose, gradite most tolerancije, međusobno poštivanje i zajednički pridonosite većoj sigurnosti. Neupitno je da kod pažljivih susjeda provalnici i prevaranti imaju minimalne izglede. Imajte svog budnog susjeda, osobu od povjerenja koja će vam prazniti sandučić i obilaziti dom, dok ste duže odsutni – savjetuje Ljubanović.

U vrijeme godišnjih odmora i učestalijih putovanja budimo dodatno oprezni, samosvjesni i poduzmite neke od mjera samozaštite, koje zasigurno pomažu u sprečavanju počinitelja da provali u dom.