Prijava

Vaša prijava

Rijeka iz penala i kornera “uzela” bodove vrlo dobroj Gorici

[]

Mjesto radnje na otvaranju nove sezone bilo je jednako kao na zatvaranju prošle, a jednak je, nažalost, bio i ishod. Gorica je odigrala dobru utakmicu na Rujevici, pokazala puno razloga za optimizam, ali sve to će “ubiti” podatak da je Gorica izgubila od Rijeke 2-0 i otvorila sezonu porazom. Igra je definitivno bila puno bolja od rezultata, no piše se rezultat…

Krenule su obje momčadi otvoreno, sa željom za nadigravanjem, pa su se već u uvodnih 15-ak minuta izredale četiri prilike, po dvije na svakoj strani. Da je bilo samo malo više preciznosti, do gola su mogli i Hrvoje Babec i Matar Dieye, no umjesto toga je Gorica gol – primila. Mudražija je primio loptu na vrhu šesnaesterca, okrenuo se, pokraj njega bio je Nasiru Moro i sudac Vučković pokazao je na bijelu točku. Bez provjere VAR-a, što će reći da je bio prilično siguran u ono što je vidio… Robert Murić doveo je Rijeku u vodstvo u toj 20. minuti.

Negdje nakon 25. minute, nakon što je golman Labrović iz rašlji izvadio pokušaj Kristijana Lovrića s nekih 25 metara, utakmice se primirila. Do kraja je svatko imao još po jednu priliku, a goričku je zapucao Cheick Keita, nakon lijepog proigravanja Mitrovića. I bila je to, realno, utakmica izjednačenih protivnika, pa je trener Rendulić u nastavak krenuo bez promjena.

I doista, imala je Gorica od 49. do 52. minute tri odlične šanse, no loptu u mrežu nisu uspjeli poslati ni Lovrić, ni Mitrović, ni Šroler… No zato jest, slično kao i u prvom dijelu, Rijeka. Točnije, Ivan Lepinjica, ovoga puta iz kornera. Nabacivanje, skok i gol. Jednostavno, lako i vrlo frustrirajuće. I teško dostižno u okolnostima kad je i suđenje bilo u velikoj mjeri, onako, domaćinsko…

Pokušavala je Gorica u zadnjih pola sata promijeniti stanje na semaforu, nerijetko bila i blizu tome, no ove riječke večeri lopta jednostavno nije željela u gol. Golman Rijeke Nediljko Labrović slobodno se može proglasiti igračem utakmice, jer Gorica je imala čak 20 udaraca na gol, tri više od Rijeke, koja je na kraju ipak preuvjerljivo dobila utakmicu.

Drugi pokušaj da dođe do prvih bodova Gorica će imati sljedeće subote, kad u Veliku Goricu dolazi Šibenik.

RIJEKA – GORICA 2-0
RIJEKA Stadion Rujevica. Gledatelja: 1652. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Pomoćnici: Vedran Đurak (Sisak) i Luka Pušić (Zagreb). Četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Duje Strukan (Split). AVAR: Goran Perica (Šibenik)
STRIJELCI: 1-0 Murić (20-11m), 2-0 Lepinjica (55)
RIJEKA: Labrović – Tomečak, Escoval, Galović, Vukčević – Lepinjica, Mudražija (od 53. Bušnja), Liber – Murić (od 79. Vuk), Ampem – Drmić (od 75. Obregon). Trener Goran Tomić.
GORICA: Banić – Musa, Moro, Jovičić, Keita – Junior, Babec (od 82. Pršir) – Šroler (od 65. Dvorneković), Mitrović (od 65. Fruk), Lovrić – Matar (od 82. Brodić). Trener Krunoslav Rendulić.
ŽUTI KARTONI: Matar, Moro (Gorica)