Prijava

Vaša prijava

Eko akcija: Vatrogasci iz Novog Čiča čistili ambroziju s javnih površina

[]

Članovi Dobrovoljno vatrogasnog društva Novo Čiče pokazali su koliko su vrijedni svojoj zajednici. Osim što su uvijek tu kada je potrebno u slučaju požara, poplave…brinu i o zdravlju svojih sumještana. Dokazali su to eko akcijom uništavanja korova ambrozije s javnih površina u mjestu i okolici. Ambroziju su, čupanjem i spaljivanjem uništavali u tri navrata, a želja im je bila trajno suzbijanje ove biljke koja kod mnogih izaziva alergijske reakcije.

– Ovom aktivnošću uveliko pomažemo svojim sumještanima koji pate od alergija na ambroziju, podižemo im kvalitetu života i smanjujemo zdravstvene troškove prouzrokovane ovim alergenom. Nadalje, uključivanjem mladih vatrogasaca u eko akciju stvaraju se pozitivne navike mladih prema društvu i ekologiji kao i svijest mladih o važnosti prevencije protiv alergena u naselju gdje žive ljudi – istaknuli su iz DVD-a Novo Čiče.

foto Facebook: Vatrogasci DVD Novo Čiče

Ovaj projekt financiran je sredstvima Zagrebačke županije putem javnog natječaja za financiranje projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija u području zaštita okoliša i prirode u 2021.godini.

– Ovu ekološku akciju nastavljamo i naredne godine sve dok ne suzbijemo ambroziju u potpunosti – zaključuju vatrogasci iz Čiča.

foto Facebook: Vatrogasci DVD Novo Čiče


Utorak - izvješće o broju oboljelih do 10 h