Prijava

Vaša prijava

Bio jednom veliki klub: NK Zagreb pokušava izgurati Lukavec iz 3. HNL!

[]

Ne tako davno, bio je to šarmantan klub velike povijesti, simbol purgerske gospoštine, lociran u Kranjčevićoj, na stadionu u koji je utkan duh glavnoga grada, s rezultatima koji dolaze, s nogometnom školom koja stvara. Bio je to klub koji je jedini uspio prekinuti dominaciju Dinama i Hajduka i uzeti naslov prvaka države, bio je to klub koji je igrao pred rekordnim brojem gledatelja u povijesti maksimirskog stadiona… Bio je to Klub koji se pisao velikim slovom.

Danas NK Zagreb, nažalost, više nije ništa od toga.

U smrtnonosnom stisku Dražena Medića, kontraverznog građevinskog poduzetnika i autora vjerojatno najvećeg sportskog zločina otkad je hrvatske samostalnosti, NK Zagreb se nezaustavljivo krenuo srozavati u svakom smislu. I traje to već godinama, ali čini se da nema kraja putu prema dolje. Danas je, eto, NK Zagreb četvrtoligaš, prošlu sezonu završio je na trećemu mjestu lige u kojoj su sudjelovali i naši Lukavec i Gradići, u kojem će u sezoni pred nama sudjelovati Mraclin.

I nije predsjedniku/treneru/direktoru/domaru Mediću ni ovoga puta, naravno, palo napamet pokupiti se i otići što dalje od NK Zagreba i hrvatskog nogometa, kao što je trebao učiniti prije desetak godina, nego je čovjek odlučio rezultatskom posrnući dodati i ono moralno.

Naime, nakon što je Lukavec sezonu završio na drugome mjestu, s devet bodova više od Zagreba, i kao drugi izborio ulazak u 3. HNL Središte, iz nekad slavnog a danas osramoćenom NK Zagrebu odlučili su zaigrati prljavo. Uložili su žalbu na plasman Lukavca u viši rang, osporavajući nešto u uvjetima, vjerojatno bilo što, pa se konačna potvrda još čeka. Iako je stvar prilično jasna, svejedno su u NK Zagrebu pokušali dva poraza u međusobnim ogledima i devet bodova manje “oprati” pronalaženjem rupe u propisima. Koju, naravno, neće pronaći.

Komisija za natjecanje, jednako kao i Komisija za mlađe uzraste HNS-a, zauzele su stajalište i dale prijedlog po kojem NK Lukavec ispunjava uvjete za 3. HNL, no konačnu odluku donijet će Izvršni odbor HNS-a.

U Lukavcu su, logično, zgroženi.

“Da, ne biste vjerovali, ali mjesec dana nakon zadnje utakmice još se čeka konačna potvrda. Jer NK Zagreb se žalio i tužio NK Lukavec svima, uključujući valjda i Ured za koordinaciju sustava procjene učinka propisa, Zavod za sjemenarstvo i rasadničarstvo, kao i Visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, no ono gdje su se možda neki trebali, a nisu javili, jest Hrvatski zavod za mentalno zdravlje. No, stigne se i to… Vremena će biti… Strpljen – spašen. Da li je činjenica da nekadašnji prvak države NAS tuži naokolo žalosna ili smiješna nismo još sigurni, stoga ćemu tu situaciju nazvati grotesknom”, stoji u istupu kluba na Facebook stranici.

Groteskno bi bilo i donese li Izvršni odbor bilo kakvu drugu odluku osim potvrde onoga što su dvije komisije već potvrdile, pa je zapravo pametnije okrenuti se onome što čeka Lukavec u 3. HNL Središte.

– Došli su nam Abazi iz Gradića i Šiprag iz Španskog, nadamo se da će obojica biti pojačanja, a svi naši glavni igrači ostali su u klubu – kazao je Slaven Batovanja, koji očekivano ostaje trener Lukavca i za trećeligaška iskušenja.

U tijeku su i radovi na igralištu, kojeg treba dotjerati za trećeligašku licencu, a ne budu li radovi gotovi na vrijeme, prva kola sezone Lukavčani će odigrati na Udarniku.