Prijava

Vaša prijava

Tužna druga godišnjica: ‘Prijatelju, kolega, Ivek… Nećemo te zaboraviti!’

[]

Dvije godine, već pune dvije godine, prošle su od onog tužnog 20. srpnja 2019. godine, od one večeri kad je gradom prostrujila strašna vijest.

– Poginuo je vatrogasac!

Jedna naizgled obična intervencija završila je kobno za Ivana Galekovića, dečka iz Mraclina zbog kojeg se i danas, dvije godine poslije, liju suze po cijelom našem kraju. Njegovo ime danas nosi vatrogasni dom u njegovu Mraclinu, a na godišnjicu smrti i javno su ga se prisjetili njegovi kolege, koji ga se, onako između sebe, sigurno sjete svaki dan, kod svake intervencije… Ovoga puta to su učinili objavom na Facebooku.

“Prijatelju, kolega, Ivek… Što dodati na ovaj tužan dan. Kada si nas toga teškog ljetnog poslijepodneva napustio, kada je netko drugi imao neke druge i veće planove za tebe.
A nas je ostavio da tugujemo do nekog drugog susreta sa tobom.
Danas je obljetnica tvog odlaska od nas, ali nama je ona svaki dan. Sjećanja na tebe su svakodnevno s nama, u našim hodnicima se čuje tvoj smijeh i svakodnevno nam tjera osmjeh i tugu na lice.
I danas ćemo se opet smijati, ali visoko podignute glave i sa suzom u oku.
Jel ti ne bi htio da bude drugačije.
Prijatelju, kolega, Ivek… Nikada te ova vatrogasna obitelj neće zaboraviti, i da, opet ćemo zajedno biti u nekim nebeskim postrojbama, a do tada osmijeh sa suzom u spomen tebi!
Vidimo se!
‘Stirajte od serca vsak oblak plahosti,
vazmite na se šeit batrivosti,
draže nam budi glas, ime, poštenje
neg hip, magnutje, sramotno živlenje;
navik on živi, ki zgine pošteno.’
F. K. Frankopan”