Prijava

Vaša prijava

Najljepša fotografija turističkog natječaj Photo Zagreb County dolazi iz Jastrebarskog

[]

Fotografija Japetića u zimskom razdoblju, autorice Anite Škoc iz Jastrebarskog proglašena je najljepšom fotografijom prema odluci ocjenjivačkog suda u sklopu fotografskog natječaja „Photo Zagreb County“ koji je organizirala Turistička zajednica Zagrebačke županije.

Uz Škoc, najbolje ocjenjen fotografije su ona Zorana Stanka i Frane Medića. Inače, na natječaj je pristiglo 250 fotografija 50-ak autora, a bio je namijenjen svima koji se bave fotografijom, bili oni profesionalci ili amateri.

– Ovim foto natječajem željeli smo vidjeti jedinstveno iskustvo, temeljeno na osjećaju i doživljaju destinacije te kroz objektiv svakog od nas istaknuti jedinstvene atribute određene destinacije onim što ju čini drugačijom od ostalih, autentičnom. Na taj način željeli smo i utjecati na očuvanje i promicanje identiteta i tradicije te općenito imidža naše zelene i održive destinacije – rekla je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Svrha natječaja bila je fotografijom prikazati kulturno-povijesne znamenitosti i tradiciju Zagrebačke županije, priču ili doživljaj s neke od manifestacija, aktivan odmor u prirodi ili ruralnom prostoru, a kojima će se dodatno promovirati posjet i istraživanje Zagrebačke županije.

Najbolje fotografije birali su i pratitelji društvenih mreža, a tri fotografije s najvećim brojem lajkova prikupili su Karla Lepesić (Djevojka u narodnoj nošnji), Nikolina Kuzmić (Svinja i radio) i Ivana Capan (Kapela sv. Ivana Krstitelja, Buševec).

Desetak najboljih fotografija imat ćemo prilike vidjeti i na prigodnoj izložbi, a Turistička zajednica Zagrebačke županije koristit će ih i u svrhu promocije destinacije.