Prijava

Vaša prijava

O 60 starijih i nemoćnih osoba s područja Općine Orle brine desetak žena

[]

Kako bi se podigla kvaliteta života starijih i nemoćnih osoba na području Općine Orle, od 1.listopada prošle godine provodi se projekt „ZAŽELI za Općinu Orle“.
Prošli tjedan održana je i uvodna konferencija projekta, a sredstva za njegovu jednogodišnju provedbu osiguralo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava te Hrvatski zavod za zapošljavanje.

S obzirom da je cilj projekta uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, ovim je putem zaposleno 10 žena koje se skrbi o 60 korisnika s područja općine Orle.

– Zaposlene žene u sklopu Projekta brinu o korisnicima na način da im dostavljaju namirnice, pripremaju obroke, čiste, pomažu u plaćanju računa, a ono što je njima najvažnije pružaju im podršku kroz razgovore i druženja. Topla riječ im znači više od svega jer mnogi više nemaju nikoga u obitelji ili ih slabo viđaju – istaknuo je načelnik Ervin Vujica.

Ono što u završnoj fazi slijedi za zaposlene žene je obrazovanje i osposobljavanje kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal. Inače, ukupna vrijednost projekta je 926.052,00 kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

– Ovaj projekt pokazao se kao pun pogodak za našu zajednicu i po završetku druge faze spremni smo i radujemo se trećoj – kazao je Vujica.