Prijava

Vaša prijava

Gorički zet otvara Igre: ‘Želim i sebi i svima ostalima pokazati koliko vrijedim!’

[]

Možda nije izvorno naš, jer on je Vukovarac, odrastao u Zagrebu, ali Damira Martina imamo razloga smatrati svojim. Gorički je zet, sa svojom Ivanom uživa u našem gradu, ovdje će odrastati i njihova beba, koja stiže u rujnu, a s obližnjeg Plesa poletio je i prema Tokiju. Prema ostvarenju svog olimpijskog sna, barem onog dijela koji dosad nije dosanjao.

“Napokon! Sutra, 23. srpnja u 9:10, tj. u 2:10 ujutro po hrvatskom vremenu, započinjem nastup na svojim trećim Olimpijskim Igrama! Uzbuđen sam i spreman! Hvala svima na podršci, bodrite me i dalje na mom putu”, objavio je Damir na svom profilu na Facebooku.

S dosadašnjih dvoje Igara vraćao se sa srebrnim medaljama, u Londonu 2012. drugo mjesto osvojio je kao dio četverca, a četiri godine poslije u Rio de Janeiru u samcu, u finalu koje čovjek jednostavno mora pogledati još jedanput…

Iza Damira Martina je i teška borba s ozljedom kuka, kojeg je morao i operirati. Iz njegove perspektive, ispalo je idealno što se OI 2020. zapravo održavaju 2021. godine, jer u ovo vrijeme prošle godine nije bio spreman za najveće izazove.

Danas, uvjeren je Damir, a lako mu je i povjerovati, potpuno je spreman. I vrlo ambiciozan, i to s pokrićem. Prvi je hrvatski sportaš koji je nastupiti u Tokiju, veslanje otvara show.

– Svi smo maksimalno spremni i mislim da će to biti pravi spektakl za gledanje – poručio je iz Tokija Damir Martin, čovjek s ozbiljnim olimpijskim iskustvom.

– Osim što svi moramo nositi maske i svaki dan se moramo testirati, ove Igre drukčije su od Londona i Rija i po tome što ovoga puta nisam u najužem krugu favorita, kao što sam bio i 2012. i 2016. Međutim, posljednja faza priprema baš me dobro podigla i osjećam se jako dobro. Neću reći da sam siguran da sam u najužem krugu kandidata za medalju, ali ići ću utrku po utrku, sa željom da mi čamac ide kao na treninzima – rekao je Damir.

Ispred njega su četiri velike utrke, četiri prilike za dokazivanje da se i nakon tako teške operacije može vratiti u sami vrh.

– Generalni cilj mi je ući u A finale i u njemu biti što bolji. Imam četiri utrke ispred sebe i želim ih odraditi na jako visokom nivou. Želim i sebi i svima ostalima pokazati koliko vrijedim, a mislim da je ovo najbolja scena za to – zaključio je Damir.