Prijava

Vaša prijava

VIDEO Reorganizacija javnog prijevoza: Na jesen se raspisuje natječaj za novog koncesionara

[]

Na današnjoj konferenciji za medije, voditelj Odsjeka za promet pri Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i promet Matija Majdak govorio je o reorganizaciji javnog prometa na području Grada Velika Gorica. Istaknuo je kako su pokrenute pripremne radnje, a prije same realizacije prethodi izrada Studije javnog prijevoza koju će napraviti Fakultet prometnih znanosti.

– Studija je pokrenuta još prošle godine, no nekoliko puta je vraćana na doradu jer nismo bili zadovoljni određenim dijelovima načina reorganizacije linija za naše građane. Baza cijele reorganizacije prometa biti će na željeznici što znači da se uvode neke nove linije kroz grad. Na taj ćemo način građanima omogućiti alternativne pravce kojima će do svog odredišta doći na brži i jeftiniji način – istaknuo je Majdak.

Svi građani koji će dolaziti na terminal Velika Gorica više neće ovisiti o autobusnoj liniji 268.

Grad Velika Gorica kao jedinica lokalne samouprave, sukladno zakonu, ima mogućnost organizacije uređenja javnog prijevoza na svom području. Što bi značilo da sve one linije koje započinju i završavaju na području grada su predmet ove reorganizacije.

– Određena naselja koja su ruralna, prije svega mislim na južni dio, također će biti povezana sa željeznicom. Smatramo da ćemo na taj način građanima omogućiti bolju uslugu. Nedavno je izašla i obavijest resornog Ministarstva o sufinanciranju nerentabilnih linija tako da smo u kontaktu i sa njima i sa županijom što će uvelike pridonijeti kvalitetu poboljšanja javnog prijevoza za sve naše građane – dodao je Majdak.

– Novi model javnog prijevoza bi uskoro trebao biti u javnosti te ćemo dati svim našim sugrađanima i mjesnim odborima, da daju svoje mišljenje i onda na jesen moramo raspisati natječaj za novoga koncesionara – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.