Prijava

Vaša prijava

Šibenik stiže u grad: ‘Želimo opet biti dobri, želimo uzeti sva tri boda!’

[]

Protivnik nije posebno zvučan, ne spada subotnja večernja utakmica u red onih na kojima se važno pojaviti, vidjeti i biti viđen, ali ogled Gorice i Šibenika iz više će razloga biti posebna utakmica. Prvo i osnovno, zato što će na tribinama ponovno biti navijača. Nakon dugo, jako dugo vremena, konačno će opet iz gledališta dopirati zvučna kulisa, opet će nogomet izgledati onako kako bi trebao izgledati.

– Iskreno, više se ni ne sjećam kad smo posljednji put igrali s navijačima na svom terenu. I naravno da se veselimo, da će nam biti i ljepše i lakše igrati u situaciji kad su navijači uz nas, kad se čuje njihov glas – kaže Aleksandar Jovičić, “sukapetan” momčadi, budući da upravo on najčešće nosi traku u situaciji kad Matija Dvorneković utakmice počinje na klupi.

Pravila su jasna i poznata, svaki gledatelj morat će imati potvrdu da je cijepljen ili svježe testiran, zato je i teško očekivati pravu gužvu na Gradskom stadionu, no ljudi su se definitivno zaželjeli neposrednog doživljaja sporta, nogometa…

– I u Rijeci se jasno vidjelo koliko znače navijači, koliko mogu pogurati svoju momčad u trenucima kad se utakmica lomi. Vjerujem da će tako ovoga puta biti nama, da ćemo imati tu pomoć s tribina i zato pozivam sve ljude da dođu – rekao je trener Krunoslav Rendulić, čovjek koji je drugi razlog zbog kojeg je ova utakmica posebna.

Renduliću će, naime, s druge strane stajati klub u kojem je imao svoj posljednji posao prije Gorice. Klub s kojim je izborio ulazak u 1. HNL, kojeg je doveo do šeste pozicije u toj prvoj sezoni, da bi kao nagradu dobio – otkaz! I to SMS porukom, prilično hladno i neuobičajeno, pomalo i okrutno… Nije se Rendulić ovih dana htio vraćati na tu temu, zamarati se prošlošću, ali prilično je jasno da je izuzetno motiviran i željan dokazivanja. Uostalom, sve da i nije Šibenik s druge strane, ovo mu je debi pred domaćom publikom.

– Ako pitate imam li tremu, nemam – nasmijao se trener Gorice pa se okrenuo onome što je iza i ispred njegove momčadi.

– Analizirali smo poraz od Rijeke i dojam se nije promijenio. Odigrali smo dobru utakmicu, ali radili smo i pogreške koje smo skupo platili. Međutim, ohrabruje nas to što smo stvarali šanse, što smo igrali dobro, a uvjeren sam da ćemo dobri biti i ovoga puta. I da ćemo dobiti utakmicu – otvoreno je optimističan i samouvjeren Rendulić, koji takav stav pokušava prenijeti i na svoju momčad.

Zasad se čini kako u tome i uspijeva, iako je realizacija u posljednjim utakmicama, uključujući i posljednju fazu priprema, bila problem.

– Je, tu moramo biti bolji i na tome smo radili cijeli tjedan. Čeka nas jako dobar protivnik, koji je u Osijeku pokazao da je vrlo kvalitetan, no mi treniramo jako dobro, nemamo problema s ozljedama i vjerujemo u uspjeh – ističe Rendulić.

Uz Suka i Kalika, koji su već duže izvan stroja, upitan je još jedino Matthew Steenvoorden, no u kadar se vraćaju Krešimir Krizmanić i Albi Doka, koji su Rujevicu propustili zbog kartona iz prošle sezone. Određenih promjena u sastavu vjerojatno će biti, no o tome će trener Rendulić i suradnici, kako kaže, odlučiti tek u posljednji trenutak.