Prijava

Vaša prijava

U Vukovini vozio s 2,73 promila alkohola u krvi

[]

Prošlog vikenda na području Policijske uprave zagrebačke provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“. Na području policijske postaje Velika Gorica utvrđeno je 13 prekršaja. Dva prekršaja odnose se na vožnju pod utjecajem alkohola.

-U nedjelju, u 18,50 sati, muškarac starosti 60 godina upravljao je osobnim automobilom kolnikom Državne ceste D-30 u Vukovini u smjeru juga. Dolaskom kod kbr.37 ulice Stara cesta isti je sletio sa kolnika. Potom je alkotestiran, a utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 2.73 promila alkohola u organizmu. – kažu iz policije.

U prometnoj nesreći zadobio je lake tjelesne ozljede i zadržan je u bolnici na daljem liječenju, te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola na 12 sati te je protiv njega podnešen Optužni prijedlog nadležnom sudu.
Što se drugog prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola tiče, jedna osoba je zadržana do otriježnjenja, zbog odbijanja testiranja na droge, a nitko nije priveden dežurnom sucu.

Od ostalih prekršaja tijekom vikenda zabilježena su tri prekršaja nepropisne brzine kretanja vozilom, šest prekršaja nepravilnog korištenja pojasa za vrijeme vožnje, te po jedan prekršaj vožnje bez položenog ispita i odbijanja testiranja na droge.

– Također je utvrđeno tri ostala prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 16 prometnih prekršaja. – kažu iz policije.

Tijekom cijelog vikenda dogodila se jedna prometna nesreća dok se se u ostalo vrijeme vikenda dogodile još tri prometne nesreće s materijalnom štetom i jedna s ozlijeđenom osobom u kojem je zadobila lakše tjelesne ozljede.