Prijava

Vaša prijava

Udruga pripadnika 153.brigade HV-Velika Gorica obilježila 21. godinu od svojega osnutka

[]

Udruga pripadnika 153.brigade HV-Velika Gorica obilježila je u subotu 21 godinu od svojega osnutka.

-S ponosom smo se prisjetili svih događanja i aktivnosti do danas i nadalje s ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata, a posebno naše veličanstvene 153. brigade HV.-Velika Gorica. Važno je širiti povijesnu istinu o Domovinskom ratu, a posebno o našemu ratnom putu putem svih vjerodostojnih svjedočenja. Ujedno važno je čuvati uspomenu  na 72 poginula pripadnika naše brigade. – istaknuo je tom prigodom predsjednik udruge Ivan Zagorac.

Obilježavanju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Neven Karas kao i ostale udruge Grada Velike Gorice proistekle nakon Domovinskog rata, a domaćini su uputili zahvalu gradonačelniku Krešimiru Ačkaru i njegovim suradnicima, te gradskim službama na potpori i realizaciji projekata.

-Ove godine obilježavamo tridesetu obljetnicu Dana brigade (03.listopada). Vjerujemo u daljnju suradnju kao i do sada s Gradom Velika Gorica, te da mi kao Udruga svojim radom i aktivnostima doprinesemo što bržem dovršenju i realizaciji projekata, a posebno se to odnosi na doprinos u izgradnji dovršenja projekta Spomen parka i Spomen doma gdje Udruga u suradnji sa Gradom Velika Gorica sudjeluje posljednjih šesnaest godina. – zaključio je Zagorac.


Na terenima ŠRC-a održan paraatletski miting