Prijava

Vaša prijava

Slatke lubenice privući će svačiju pažnju…A cijene? Padaju pred vašim očima!

[]

Mnoštvo Goričana te stanovnika iz okolnih naselja slilo se i ovog petka na sajmište. Provjerili smo što se danas (30. srpnja) nudi na mnogobrojnim štandovima.

Od popuštanja mjera u svibnju sajmište je sve življe i življe. Velikogorički buvljak kao da je zaboravio na koronu. Na sajmu se i dalje može pronaći sve od sezonskog voća i povrća, donjeg rublja, rabljenih Barbie lutaka, preša za češnjak do najmanjeg vijka.

Već pri dolasku na sajmište jasno je da ćete se za parking mjesto uveliko morati pomučiti. U nekoliko okolnih ulica, kao i uvijek, parkirani su brojni automobili pa čak i poneki autobus.

30.07.2021., Petek na Gorice – sajmište,Foto: Gabrijela Radunović/cityportal.hr

Provjerili smo i kako se kreću cijene.

Za kilogram domaće sočne crvene rajčice izdvojit ćete tek 3 kune. Klipove ukusnog šećerca platit ćete, u prosjeku, 10 kuna za 4 komada, a uzmete li veću količinu, prodavač će vam ubaciti i koji klip “gratis”.

Cijene slatke lubenice kreću se od 4 kune po kilogramu do 15 kuna po komadu za lubenice srednje veličine. Posebnu pažnju plijene razrezane, crvene lubenice iz Opuzena. Sramežljivi prodavač na pitanje je li zadovoljan prodajom odlučno odgovara -Da!- te uz šalu ističe kako su za to najzaslužnije upravo lubenice.

Čini se kako velike vrućine nisu smetale kupcima no prodavači, pak, jedva čekaju godišnji. Zato, priđete li štandu pred kraj radnog vremena, cijena bi mogla naglo pasti. Tako je prodavač gospodinu Slavku u sekundi spustio cijenu breskvi s 13 na 10 kuna po kilogramu što je kupca vidno razveselilo.

Na sajmištu se kao uvijek i danas ukusno jelo. Uz ćevape, najpopularniji je petkom, naravno, pohani oslić. Ipak, naspram stanja u svibnju, ovog puta izostao je velik izbor sadnica i živog cvijeća.

30.07.2021. Petek na Gorice, Foto: Gabrijela Radunović/cityportal.hr

 


Izložba „Hrvatski Andersen“ u školskoj knjižnici