Prijava

Vaša prijava

Gorica u Puli: ‘Maksimalan respekt Istri, ali mi želimo sva tri boda!’

[]

Nova nogometna sezona ozbiljno se zahuktava, iza nas su dva kola i europska iskušenja onih koji su Europu lani izborili, a iza Gorice, koja će to pokušati učiniti i ove sezone, dvije su utakmice. Poraz u Rijeci pa domaća pobjeda protiv Šibenika su prošlost, a na redu je gostovanje u Puli. Uvijek teško, uvijek neugodno, bit će tako i ovoga puta.

– Da, naravno da očekujemo jako težak posao, jer Istra je u prva dva kola pokazala puno toga dobroga i sigurno je riječ o momčadi koja ima kvalitetu. Međutim, mi imamo svoju računicu i svoj stav: uvijek i u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Tako će biti i ovoga puta – odlučan je trener Rendulić, koji je prve korake u samostalnoj trenerskoj karijeri napravio upravo u Puli.

Jedan bivši klub, Šibenik, sredio je u prošlom kolu, isto će željeti napraviti i u gostima kod Istre. I to, nada se trener Rendulić, u kombinaciji onoga što se događalo na Rujevici i na Gradskom stadionu prošle subote. U prvom kolu jako dobra igra i poraz, u drugom nešto slabija uz pobjedu, pa je za Pulu plan…

– Spojiti to. Igrati dobro i pobijediti! – bez okolišanja će Kruno.

Uz duže odsutne Suka i Kalika, neće biti ni Doke, otišao je Nasiru Moro, ali dovoljno je tu kvalitete i širine na početke jedne sezone koja izgleda kao potencijalno prilično dobra. Složit će se s tim i Gonzalo Garcia, trener Istre, koji vjerojatno nije pilio naopako u najavi ogleda s Goricom:

– To je izvrsna momčad, s velikom individualnom kvalitetom, pogotovo u ofenzivnom dijelu. Koliko sad dosad vidio, Gorica je jedna od najboljih momčadi u ovoj ligi – kazao je strateg Puljana.

Komplimenti neće, bez brige, uspavati Rendulića i njegove igrače, među kojima uporno iskače Kristijan Lovrić. Nije još zabio, ono protiv Šibenika upisano je kao autogol, ali Kiki je u odličnoj formi, odlučan da zaokruži jednu priču. Tiče se stadiona na kojem Gorica nikad nije izgubila (tri pobjede i pet remija) utakmicu kao prvoligaš…

– Znate, od svih stadiona u Hrvatskoj, nikad nisam zabio gol jedino na Aldo Drosini! Na svim ostalima jesam, na nekima i po nekoliko puta, ali u Puli nikad… – kazao je Lovrić i dodao:

– Dugo smo bili bez pobjede u Puli, a taj niz konačno smo prekinuli prošli put kad smo bili ovdje, i to bez mene. Što to govori treneru? A valjda da bi me trebao staviti na klupu ako želi pobijediti, ha, ha. U svakom slučaju, neće biti nimalo lako, ali mislim da smo u prva dva kola pokazali da smo ponovno dobri, da su se novi igrači dobro uklopili, a i s novim trenerom smo jako zadovoljni.

Neće od toga, jasno, biti ništa, no bit će zanimljivo vidjeti hoće li biti kakvih promjena u sastavu. Steenvoorden se vratio u konkurenciju, potpuno je spreman, neki igrači nameću se ulazeći s klupe, velika većina standardnih dosad je zadovoljila… Rendulić definitivno ima slatke brige. A imat će, nadamo se, i razloga za zadovoljstvo u subotu malo prije 22 sata. Bila bi ovo važna tri boda, jer nakon Pule slijede Hajduk doma i Dinamo u gostima…