Prijava

Vaša prijava

“Vidim, čujem i mirišem ljeto” u Vukovini: Retro traktori, Kravat Pukovnija, predstave, radionice…

[]

Udruga “Vukovina u srcu” u subotu 07.kolovoza organizira petu po redu manifestaciju “Vidim, čujem i mirišem ljeto”. U dvorištu kurije Alapić pripremaju, uz tradicionalno pečenje pečenika, predstave za djecu i odrasle, kino-projekciju, radionice, a manifestaciju će svečano u 18 sati otvoriti Kravat Pukovnija.

-Gospodin Matejčić sa svojim kolegom izvest će točku u uniformama i s konjima, to je dio njihovog programa smjene straže koju izvode na Markovom trgu.-najavila je Sandra Maršić, predsjednica udruge.

U 18:30 počinje predstava za djecu “Uzbuna u plastičnom carstvu”, u 19:30 na rasporedu je predstava za odrasle Teatra Kerekesh pod nazivom “Krtice”, a filmska večer uz projekciju filma “Ljepotica i zvijer” počinje u 20:30. Istovremeno će se odvijati radionice recikliranja stakala naočala metodom oslikavanja i radionica risanja po domaći. Bit će tu i izložba skulptura u bakru akademskog kipara Mladena Mikulina, kao i izložba retro traktora.

-Odazvao se Oldtimer klub Sesvete, dolaze s retro traktorima, pa će posjetitelji imati mogućnost fotografiranja i vožnju starim traktorom iz pedesetih godina, ili na konjima kako tko bude želio.- kaže Maršić.

Osim pečenika, u gastro ponudi će biti turopoljski štrukli te ostale domaće delicije. Ulaz na sva događanja je besplatan.