Prijava

Vaša prijava

Čak četiri poduzetnika iz Velike Gorice među deset najboljih u županiji!

[]

LIDL Hrvatska d.o.o. ima najveći broj zaposlenih od deset kompanija sa sjedištem u Zagrebačkoj županiji. Na četvrtom mjestu je Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o., dok je na osmom  Zubak grupa d.o.o. . Na desetom mjestu našle su se MZLZ zemaljske usluge d.o.o.

Gradonačelnik Velike Gorice istaknuo je gospodarske uspjehe našeg grada na svom Facebook profilu:

-Prema izvješću FINE za 2020. godinu Velika Gorica se potvrđuje kao gospodarsko središte Zagrebačke županije i prema broju poduzetnika, broju zaposlenih i ostvarenim ukupnim prihodima.- napisao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Prema izvješću FINA-e o rezultatima poslovanja poduzetnika u 2020. godini , Zagrebačka županija druga je županija po ostvarenoj neto dobiti u Republici Hrvatskoj. (Prvo mjesto zauzeo je Grad Zagreb sa 49,6 posto od svih ostvarenih prihoda.)

U 2020. godini u Zagrebačkoj županiji bilježi se i porast broja poduzetnika za više od dvjesto registriranih pravnih lica u odnosu na prethodnu, 2019. godinu. Rast broja zaposlenih također je obilježio 2020. godinu pa tako županija trenutno broji više od 63 tisuće zaposlenih.

Najbitnije, zabilježen je i porast prosječne mjesečne neto plaće u županiji. Ona je, naime, u 2019. godini iznosila 5927 kuna dok je u 2020. porasla na 6144 kuna.