Prijava

Vaša prijava

Biciklističkim maratonom odali počast braniteljima: “Srce nam je puno!”

[]

Petodnevnom biciklističkom maratonu od Vukovara do Knina cilj je odati počast poginulim braniteljima uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana branitelja. Nakon puta dugog gotovo 600 kilometara, biciklisti su, jutros, zadovoljni stigli u Knin.

Biciklisti odaju počast braniteljima, Izvor: privatna arhiva; Mislav Bikfa, 2021

– Puna srca smo. U Kninu smo, još ne možemo doći k sebi. Spojili smo Vukovar, Dubravu, Zagreb, Zagrebačku županiju, Knin, Hrvatsku, Mostar – sve smo spojili! Prešli smo oko 600 kilometara, ma nismo ni gledali na ciklokompjuter! – govori nam Igor Karakaš uzbuđeno.

Četvorica prijatelja; naš sugrađanin Mislav Bikfa, Kristijan Mihaljević iz Vukovara, Igor Karakaš iz zagrebačke Dubrave i Mario Marić iz Mostara krenuli su 1. kolovoza od Spomen doma Ovčara, putem Nove Gradiške, Siska i Slunja pa sve do Knina.

Biciklisti odali počast braniteljima. Izvor: privatna arhiva; Mislav Bikfa, 2021

Biciklisti su tijekom maratona stali i zapalili svijeću na svim spomen obilježjima hrvatskim braniteljima kako bi odali počast svim palim i nestalim braniteljima:

-Bilo je trenutaka kada smo samo u šutnji vozili.- priča nam o maratonu Igor -Prisjećali smo se svih poginulih branitelja – vitezova i onih za koje, nažalost, još ne znamo gdje su. Danas je taj, najznačajniji dan – Dan branitelja i puno nam je srce!- nastavlja Igor

Biciklisti stigli u Knin, Izvor: privatna arhiva; Mislav Bikfa, 2021

Došli smo i do našeg sugrađanina Mislava Bikfe: -Ne bih volio da se mene nešto pretjerano ističe. Dečki iz Dubrave su sve organizirali. Sve je proteklo u najboljem redu, stigli smo u Knin i svi smo još pod dojmom.- izjavio je skromni biciklist.

Kao glavni organizator maratona nastupila je Općina Dubrava, a općinski načelnik Tomislav Okroša danas je u Kninu dočekao bicikliste:

– Upravo sam s našim sjajnim biciklistima. Želio bih se samo još jednom zahvaliti upravo njima, ali i svim našim pokroviteljima i logističarima. Obećajem da ovo nije posljednji biciklistički maraton Vukovar – Knin, Oluja ’95. Ovo je tek početak!

Organizatori su pozvali i ostale da im se ubuduće pridruže u pothvatu. Uz odavanje počasti, cilj maratona je i potaknuti što veći broj građana na sportske aktivnosti.

Biciklisti u vožnji, Izvor: privatna arhiva, 2021