Prijava

Vaša prijava

Sve više provala u kuće! Policija poziva na dobrosusjedske odnose!

[]

Na području Velike Gorice, u posljednjih tjedan dana zabilježen je povećan broj provala u kuće. -Dok su ljudi na godišnjim odmorima, provalnici to iskorištavaju te izvršavaju provale.- kažu iz policije.

Provale su se dogodile na području Starog i Novog Čiča. Prva se dogodila u Novom Čiču u periodu od 30.07. do 01.08, kada je provalnik pokušao obiti vrata kuće što mu nije uspjelo, potom je uzeo teški predmet kojim je razbio staklo na vratima. Ukradena je veća količina zlatnog nakita i novca. Šteta se procjenjuje preko 20 tisuća kuna.

Drugi pokušaj provale također se odvio u Novom Čiču, u periodu od 29.07 do 02.08. gdje je počinitelj pokušao provaliti kroz prozor, što mu nije uspjelo, stoga je odustao od daljnjeg pokušaja.

Treća provala dogodila se tijekom noći s 03. na 04.08., u Starom Čiču. Provalnik je u kuću ušao kroz podrum te izvršio krađu novca. Šteta se procjenjuje na oko 4 tisuće kuna.

-Još uvijek je snazi akcija “Dobar susjed – siguran stan” kojom se poziva ljude da ostave svoj ključ susjedima ili osobama od povjerenja, kako bi oni obilazili njihovu kuću jer počinitelji prate ima li koga u kući.- naglašavaju iz policije, a o čemu smo i mi pisali OVDJE.

Ovom akcijom nastoji se povećati sigurnost odnosno smanjiti kriminalitet . Građani se potiču na međusobno druženje i izgradnju susjedskih odnosa kako bi akcija mogla uroditi plodom.