Prijava

Vaša prijava

Što to znači biti policajac i može li to danas biti svatko?

[]

“Želim biti policajac” je česti odgovor mnoge djece kada ih se pita što žele biti kada odrastu. Naravno taj se odgovor mijenja kako vjetar puše, ali ipak za neke ta želja ostaje jednako jaka kroz cijeli život.

Policajac nije samo osoba u plavom odijelu koja ima pištolj i pendrek, te se šeta samo cijeli dan po gradu. Posao policajca nosi veliku odgovornost, stoga osoba mora imati određene osobine. 

– Kao što govori naša glavna krilatica u policiji, “Sigurnost i  povjerenje”, pa osobe koje bi htjeli postati policajci bi morali imati te neke moralne i časne osobine. – naglašava policajac Dražen.

Kaže da građani prije svega moraju imati povjerenja u policajca kako bi se osjećali sigurno, a upravo su građani ti koje policajci štite i to je njihova najveća zadaća.

Dražen je upravo zato i postao policajac, kako bi pomogao drugima. -Htio sam biti na pomoć građanima, štititi slabije, biti pravedan u svemu tome.

Kao što je Dražen postao policajac, sada zahvaljujući povratku redovnog srednjoškolskog obrazovanja mladih policajaca i policajki, drugi srednjoškolci mogu također postati policajci.

Policijska škola “Josip Jović” provodila je ovaj program od 1994. do 2000.godine te od 2011. do 2013. godine u paraleli s program prekvalifikacije. Odlučeno je da će se program vratiti na snagu kako bi se učenici imaju bolju mogućnost socijalizacije s organizacijskom i profesionalnom kulturom policije.

Ponovnim uvođenjem programa policijskog obrazovanja omogućit će mladim ljudima da što bolje uđu u svoju policijsku karijeru, te da kao Dražen mogu što bolje pomagati ljudima u nevolji.

Nastava će početi 6. rujna 2021., a učenici koji su zainteresirani moraju ispunjavati sljedeće uvjete

Uvjeti za policijsku školu, Policijska akademija 04.08.2021.

Više informacija možete pronaći OVDJE.