Prijava

Vaša prijava

Ovaj tjedan mlađi vozači pod pojačanim nadzorom policije

[]

Iz Policijske uprave zagrebačke najavili su novu akciju kontrole brzine kretanja vozila od ponedjeljka, 9. kolovoza do nedjelje, 15. kolovoza.

Nadzor brzine kretanja sudionika u prometu na cestama provodit će se češće, a službenici policije pojačano će nadzirati i ostale prometne prekršaje. Cilj ove, još jedne u nizu policijskih akcija, jest podizanje razine sigurnosti u prometu i sprječavanja najtežih prometnih prekršaja.

Tako će posebnu pozornost policajci, osim na prekršaje nepropisne brzine kretanja vozila, obratiti i na druge teže prekršaje kao što su: prisutnost alkohola u organizmu, tehnička neispravnost vozila, nepropisno pretjecanje, upravljanje prije stjecanja vozačke dozvole i pod zabranom. 

Pod povećalom će se posebno naći mlađi vozači u prekršaju. Iz PU zagrebačke napominju i kako će se pojačano provjeravati korištenje sigurnosnog pojasa, zaštitne kacige, nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje i ostalo.

Prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela u vožnji su najčešći uzroci smrti u prometu.