Prijava

Vaša prijava

Dan Općine Pokupsko proslavit će se uz koncert Željka Bebeka, popevke i ribičiju!

[]

Načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić pozvao je sve zainteresirane na bogat program koji su pripremili za Dan Općine 15. kolovoza.

-Ova godina je neobična zbog covida. Ne dopušta nam da se opustimo i da organiziramo Dan Općine Pokupsko kao što smo nekada- započeo je načelnik – međutim, naše udruge i svi koji pokušavaju uljepšati Dan Općine pripremili su mnoge priredbe za naše stanovnike i sve koji vole dolaziti na Kupu.-

Uoči Dana Općine, 14. kolovoza održat će se škola ribolova za mladež u organizaciji Športskog ribičkog kluba – Šilj, Pokupsko. Na sam blagdan Velike Gospe održat će se i natjecanje u ribolovu.

Općina organizira i veliki koncert Željka Bebeka na rijeci Kupi. U njemu će moći uživati sve generacije kupaća i svi koji se odazovu pozivu na proslavu Dana Općine Pokupsko. Na koncert na Kupi na, kako on kaže, Velu Gospu, pozvao je i sam Željko Bebek:

-Dragi moji, 15. kolovoza, na Velu Gospu, na plaži pored naše lijepe Kupe, u Pokupskom…Vidimo se! Vi i Bebek, Bebek i bend. Puno vas volim.-

I Kulturno umjetničko društvo “Pokuplje” pripremilo je bogat program koji je predviđen 15. kolovoza, s početkom u 18 sati. Izvedba će se održati pod nadstrešnicom na kupi na glavnom kupalištu.

– Ovo je prilika da se dožive naši stari običaji i posluša naša stara pokupska glazba, koju će izvoditi školarci i članovi KUD-a. Sudjelovat će i tamburaški sastav naših umirovljenika. Pozvani su svi, stari i mladi, koji još uvijek vole zaplesati, pjevati i poslušati naše, stare, pokupske popevke – dodao je načelnik Škrinjarić

Zbog epidemiološke situacije, sjednica općinskog vijeća neće biti održana, već će biti zapaljene svijeće i položeni vijenci.