Prijava

Vaša prijava

Ovaj mladić odlučio se na učenje neobičnog stranog jezika

[]

Znati strani jezik ili dva nije na odmet. Nikad se ne zna kakve se sve mogućnosti mogu stvoriti u životu, pa je uvijek dobro biti spreman.

Iako se mnogi odlučuju za učenje njemačkog ili engleskog jezika, koji su i uostalom ponuđeni u osnovnoj odnosno srednjoj školi, Marko iz Zagreba se odlučio za malo drugačiji jezik, japanski.

-Uvijek sam volio sve oko Japana i japanske kulture i jednog dana želim posjetiti Japan, a poznavanje jezika će mi puno pomoći u tome – kaže Marko.

Još kad je bio dječak, proučavao je japansku mitologiju, ali i gledao anime, što je dalje povećavalo interes za japanskom kulturom. Klasičan tečaj nije upisao, već sve uči pomoću interneta i rječnika. 

-Japanski jezik se jako oslanja na kulturno razumijevanje što može biti teško za stranca koji uči jezik- ističe Marko.

Uz jezik, uči i pismo, a ono što je zanimljivo i možda za nas neobično, je abeceda, točnije rečeno, abecede.

-Japanski ima 3 abecede, a treća abeceda “Kanji” je vrlo komplicirana, ali za sad se još fokusiram na prve dvije- rekao je Marko.

Trenutno ne planira učiti neki drugi jezik, zbog toga što i s japanskim ima puno posla, ali i zato što, kako kaže, japanski mu je poseban i za njega ima veliki interes, a nijedan drugi jezik ga ne zanima toliko.

Cilj mu jednog dana posjetiti Japan, te mu je želja da u sljedećih nekoliko godina poboljša korištenje ovog jezika.

-Nadam se da ću za dvije godine imati vrlo dobro razumijevanje jezika, a za tri, četiri godine se nadam da ću znati vješto razgovarati.